Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
önkormányzat [X]
Intézmények:
CET-Budapest [X]
Találatok: [54]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>

Bálna: vége a pereskedésnek

A Fővárosi Önkormányzat újabb pert nyert a Bálna (korábban CET) beruházással kapcsolatban, ezúttal a Magyar Külkereskedelmi Bankkal (MKB) szemben – közölte Tarlós István hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

Bálna: pótmagánvád jöhet?

A Legfőbb Ügyészség elutasította a fővárosi önkormányzat panaszát a Bálna-ügyben – közölte lapunk kérdésére Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes szóvivője.

Átadták a Bálnát

Miután évekig üresen állt, végül pénteken sikerült átadni a CET-ről időközben Bálnára átnevezett épületet a közraktárak helyén.

A főváros peren kívüli alkut ajánlott

Bár júniusra már ítéletet vártak, a tavaly indított CET-per csak szeptemberben folytatódik a Pécsi Törvényszéken. A tét nagy: 7,5 milliárd forint. Ennyit ítélt meg ugyanis a bíróság első fokon nem jogerősen az MKB-nak. Ha a másodfok helybenhagyja a korábbi döntést, amely így jogerőre emelkedne, a fővárosi önkormányzatnak nyolc napon belül utalnia kellene az összeget.

Csődközelbe taszíthatja Budapestet a CET-per

7,5 milliárd forintot ítélt az MKB-nak első fokon a bíróság. A főváros fellebbezett, de ha az ítélet jogerős lesz, az megoldhatatlan feladat elé állítaná a városvezetést.

Perek fogságában a CET

A közraktárak átépítésének költsége mindennel együtt megközelítheti az egymilliárd forintot.

A Porto tagadja a CET hibáit

A CET üvegteteje több mint két éve nem törik és nem ázik be, áll az épület beruházójának a levelében, amit a főpolgármesternek küldött. A Porto Investment képviselője, Márton Imre ennek fényében nem érti, hogy milyen javítási munkákat akar elvégeztetni a fővárosi önkormányzat 400 millió forintért.

Vándorló sátrak a CET üvegtetején

Nettó négyszáz millió forintba kerül a Duna-parti kulturpláza, a CET üveghéjának rendbetétele egy nemrég elkészült szakvélemény szerint, a munkát júliusban el is kezdenék. A javítást az üvegtetőn vándorló, felfújható sátrakban végeznék.

CET: két év múlva sem lesz átadva?

Még nettó 986 millió és 1,6 milliárd (bruttó 1,2-2 milliárd) forintot kell költeni a duna-parti CET kulturpláza javítására, ahhoz, hogy az építkezés befejeződhessen, tartalmazza a főváros közgyűlési zárt ülésen elhangzott tájékoztatója.

CET: kiemelt nyomozás

Már a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz a napokban a főváros birtokába került, CET-ként emlegetett, csaknem 9 milliárd forintos beruházásnál – értesült a Magyar Nemzet. A Demszky-korszakot érintő számvevőszéki vizsgálat tavaly összességében több tíz milliárd forintos visszaélést tárt fel az ügyben.
Találatok: [54]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>

Akták

CET (Bálna)

CET (Bálna)

A 2013 elején megnyílt kulturális, szórakoztató és kereskedelmi központ ötlet- és tervpályázatát 2007-ben nyerte el a Porto Investments Kft. nevű projektcég, az építési engedélyt pedig 2009-ben...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI