Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
önkormányzat [X]
Intézmények:
Debreceni Vagyonkezelő Rt. [X]
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Debrecenben a százmilliós mutyi sem akadály

A városi vagyonkezelő holding egyik igazgatósági tagja a cégein keresztül már régóta bizniszel az önkormányzattal, s hiába szólítják föl rá, nem mond le. Az egyik cége most egy kollégiumot vett meg az egyetem mellett. Korábban százmilliókat keresett egy 18 ezer négyzetméteres ingatlanon, amelyet a cége ugyancsak Debrecentől vett meg.

Hűtlen kezelés lehet a debreceni képviselők floridázása

Nyilván nem az a legfőbb tanulsága az ügynek, hogy ha itthon azt mondod, hogy Floridába mész egy konferenciára, akkor ne posztold ki a Facebookra, hogy valójában csak koktélozni, napozni és horgászni mentél ki, de mégis...

Debreceni "floridázás": Szabolcsban nyomoznak tovább

A debreceni vezetők elhíresült amerikai útja miatt indult rendőrségi nyomozás lassan és nehézkesen indult, s most még tovább húzódik: a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanis elfogultságot jelentett be.

Büntető feljelentés a debreceni "floridázás" ügyében

Többen ígérték, vezető politikusok, pártszóvivők kampány előtt és kampány közben, végül aztán senki nem tett feljelentést Debrecenben. Káposznyák István igen.

Debreceni "floridázás": utólag gyártott iratok a városházán?

A Civil Fórum képviselői megnézték Kósa Lajos polgármesternek az elhíresült "floridázással" kapcsolatban született levelét, s elképzelhetőnek tartják, hogy Kósa levele nem akkor íródott, amikorra datálták. Ha mégis, akkor a szervezet szerint lehetetlenség, hogy az iktatás ilyen szakszerűtlenül zajlik a városházán.

Debreceni "floridázás": csaltak, sikkasztottak és hamisítottak?

A Civil Fórum lemondásra szólította föl Debrecen város jegyzőjét, aki a szervezet szerint "képtelen és nevetséges" magyarázattal állt elő a botrányt kavart floridai útja miatt. Ha a hivatalvezető nem mond le, feljelentést tesznek csalás, sikkasztás és okirat-hamisítás gyanúja miatt.

Feljelentés lehet a 'floridázás' vége

A debreceni ellenzék feljelentést fontolgat a debreceni városházi tisztségviselők és önkormányzati cégvezetők floridai útja miatt. Az MSZP szerint botrányos, hogy a vezetők fejenként 700 ezret költenek luxusutazásra, miközben a debreceni családok 70 százaléka nem tud kifizetni egy váratlan, 50 ezer forintos kiadást.

Nem vizsgálja a rendőrség a Kósa elleni vádakat

A rendőrség nem vizsgálja a Kósa Lajosról egy Youtube-videón megjelent állításokat, mert a vádak vonatkozásában az eljárásban ezidáig bűncselekményre utaló információ nem merült fel, közölte a BRFK.

Az olajosok pénzhordója lehetett Rónai Antal

Azonnal politikai ügy keveredett abból a Youtube-ra feltöltött videóból, amelyen a korábban az olajügyekbe is belekeveredett Rónai Antal Kósa Lajost vádolja korrupcióval. Rónai 2010. március 29-én kelt feljelentésében azt állítja, hogy a 2007-ben készült felvételen kényszer hatására beszél, ráadásul a titkosszolgálat ügynökei kényszerítették.
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Debreceni képviselők floridázása

Debreceni képviselők floridázása

Állításuk szerint egy energetikai konferenciára utaztak Floridába a debreceni önkormányzat és számos helyi cég vezetői 2013 novemberében...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI