Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
önkormányzat [X]
Intézmények:
Mh 2009 Konzorcium [X]
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Így nőtt 5 milliárdról 32 milliárd forintra a Margit híd felújításának költsége

„Annyiba került, mintha egy centiméter vastagon bevonták volna arannyal” – nagyjából így él a köztudatban a Margit híd felújítása. Az bizonyos, hogy az eredetileg tervezett költség többszörösébe került a projekt, érdemben senki nem ellenőrizte, és a mai napig nem nyilvánosak azok az adatok, amelyek alapján igazolni vagy cáfolni lehetne a sokmilliárdos túlárazás gyanúját. A politikailag talajt vesztett, meggyengült integritású városháza, kezében a 30 milliárddal, ideális üzleti partnere volt a nagyétvágyú kivitelezőknek.

A főváros hibájából csúszott a Margit híd átadása

Jogerősen is pert nyertek az Mh2009 Konzorciumot alkotó cégek (Közgép Zrt., Strabag MML Kft., A-Híd Zrt.) a Fővárosi Önkormányzattal szemben a Margit híd átadásának csúszásával kapcsolatban, tudta meg a Napi Gazdaság.

A főváros hibázott, ellene döntött a bíróság

Információink szerint jogerősen is pert nyertek a Margit híd felújítását végző konzorcium tagjai a fővárosi önkormányzattal szemben.

Forralt bor, csoki, Margit híd

Tarlós István főpolgármester páratlan stílusérzékről tanúságot téve a meghirdetetthez képest fél óra késéssel adta át a kilenc hónapja csúszó Margit hidat, soha vissza nem térő alkalmat biztosítva a környékbeli alkeszeknek a legális közterületi alkoholfogyasztásra.

Felújítás aranyárban – avagy miért drága a Margit híd?

A fővárosi projektek esetében már megszokott költségnövekedés a Margit hidat sem kerülte el, ám az, hogy a híd rekonstrukciója az eredetileg becsült összeg duplájába került, még a költségtúllépésben tapasztalt várospolitikusokat is meglepte. Hogy szállt el így a hídfelújítás ára?

Margit híd: később és drágábban, de a miénk – lesz

Egy héten belül befejezik a közlekedést korlátozó munkákat a Margit hídon – ígéri a felújítás kivitelezője.

Jóri Anrás szerint a Margit híd felújításának megvalósíthatósági tanulmánya nyilvános

Az adatvédelmi biztos szerint nyilvános a Margit híd felújításának megvalósíthatósági tanulmánya, azt bárkinek joga van megismerni, így ellenőrizhető ugyanis, hogy a kérelem előkészítése és az arról való kormányzati döntés megalapozott volt-e.

Nem sáros a Margit híd kivitelezője

A Fővárosi Bíróság gazdasági kollégiumának határozata szerint a Margit híd felújításának kivitelezője, az Mh 2009 konzorcium nem sértett szerződést, ezért a főváros nem hívhatja le a 2,6 milliárd forintos bankgaranciát.

Ködös kötbérvita

Jelentősen bővítené a Margit híd felújítási programját az új városvezetés a Fővárosi Közgyűlés elé kerülő előterjesztés szerint. A kivitelezővel folytatott tárgyalások másik célja a számlák és a teljesítés közti összhang megteremtése.

Tarlós a Margit híddal szerezhette első "rosszpontját"

Nem döntött még Tarlós István arról, leváltja-e Kocsis István vezérigazgatót a BKV Zrt. éléről - közölték érdeklődésünkre a Városházán.
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Simicska-közeli cégek állami megbízásai

Simicska-közeli cégek állami megbízásai

A Fidesz 2010-es kormányra kerülése óta a volt APEH-elnök, Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó cégek - többek között az átláthatatlan tulajdonosi hátterű Közgép Zrt. - sorra nyerik a...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI