language

Kulcsszavak:

adatigénylés highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [86]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  >>

Követhetetlen milliárdok a határon túli fociakadémiáknak: a rendőrség elé kerül az ügy

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bírálhatja el, történt-e bűncselekmény a határon túli fociakadémiáknak juttatott állami pénzek kapcsán.

Milliárdos tao-bukta. Az orosházi kézilabda-egyesület összeomlása

Kamatokkal együtt 1,3 milliárd forintot kellene visszafizetni a tao-támogatások szabálytalan felhasználása miatt az orosházi férfi kézilabdaklubnak, amely már 2022 nyarán visszalépett a bajnokságtól. Az illetékes államtitkárság vizsgálódik, a NAV nyomoz, felelősök egyelőre nincsenek.

Méteres gaz borítja a 20 millióból épült mezőszemerei sportpályát

Hét évvel ezelőtt húszmillió forintos beruházást ígért a Heves megyei Mezőszemere önkormányzata a lakosoknak. A pénzt sportpálya felújítására költötték, ám nem haladt minden a tervek szerint. Az akkori polgármester javaslatára a falu vezetése annak ellenére kifizette a kivitelezőt, hogy nem sikerült végére érni a munkálatoknak. A projekt azóta sem fejeződött be, jelenleg vállig érő gaz és háló nélküli kapuk fogadják az odalátogatókat. Az önkormányzat pedig eléggé ráfizetett a történetre: a Belügyminisztérium egy ellenőrzést követően visszakérte a 20 milliós támogatást, azok kamataival együtt. Videóriport!

Így pattintja le a legfőbb ügyész vagy a rendőrség az ellenzéki képviselőket, ha gyanús ügyről kérdeznek

Míg korábban többnyire leperegtek Polt Péter legfőbb ügyészről a kormánypárt zavaros ügyeit firtató kérdések, az utóbbi időben „vizsgálatkészebbnek” bizonyult. A végeredmény nem változott.

Gulyás Gergely elmondta, miért bukja el Kocsis Máté felesége a jól fizető állást, amit neki köszönhet

Nem tart fenn tovább az állam olyan projektcégeket, ahol nincs érdemi munka, mert nem halad a beruházás – mondta a hvg360 megkeresésére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki azt is közölte, hogy a döntés alapján megszüntetik a forráshiány miatt elhalasztott Dél-budai Centrumkórház projektcégét is. Ott igazgatósági tag havi nettó 326 ezer forintért Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető felesége is, aki Gulyás szerint az ő kérésére került oda. A hvg360 összeszedett néhány olyan céget, ahol a kormányzati célok változása vagy a külső körülmények miatt hasonló a helyzet.

Így járta be a világot Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője a külügyminisztérium pénzén

A Külgazdasági és Külügyminisztérium rendszeresen repteti külföldre a Nemzeti Sport főszerkesztőjét. Szöllősi György egyszer Puskás-ügyben avat valamit Spanyolországban, máskor csak egy levelet visz Franciaországba, egy relikviát hoz haza Svájcból, esetleg Monacóba vagy Lengyelországba megy sportújságíróskodni, vagy Londonban vesz részt az Arsenal-alelnök könyvbemutatóján. Nem árulják el, hogy Orbán Viktor kedvenc sportújságírójának utazásai az adófizetőknek mennyi pénzébe kerültek.

A DK szerint Schadl miatt nem jutnak hozzá a felcsúti fociakadémia eltitkolt költéseihez

A DK a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány TAO-költéseire lett volna kíváncsi, de szembejött Schadl György.

Elzárták a pénzcsapot a Szerencsejáték Zrt.-nél, de azért jutott 40 millió Bayer Zsolt cégének

Az utóbbi hónapokban szokatlanul kevés, alig 200 millió forint támogatást osztottak szét a Szerencsejáték Zrt. szponzorációs keretéből. A kevésből jutott 40-40 millió Bayer Zsolt és az egykori ATV-vezér cégeinek, illetve a dunakeszi sportegyesületnek is, ahol egykor Szijjártó Péter futsalozott.

A birkózó Eb 2 milliárdos állami támogatást kapott, a kommunikációján Balásy Gyula cégei kaszáltak

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) évek óta rengeteg közpénzt kap, azonban sem a hírekben, sem a szövetség honlapján nem szerepelt az általa rendezett 2022-es Európa-Bajnokság ára. Közérdekű adatigényléssel derítettük ki, hogy közel bruttó 2 milliárd forint közpénzt adott az állam az eseményre. Az összeg nagy részét kommunikációra és rendezvényszervezésre tüntették fel, a nyertes cégek mögött pedig a reklámpiac Mészáros Lőrince, Balásy Gyula áll. A 2013-as vb-re anno 330 millió forint közpénzzel is megelégedett az MBSZ, amit Németh Szilárd fideszes politikus vezet 2015 óta.

„Nem hivatalos összegeket követeltek” – gyanús esetekről beszéltek a váci fociklub korábbi vezetői

Akadályozták a napi működést és egyre több pénzt követeltek – ezt állítják a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesületről a Vác FC korábbi vezetői egy önkormányzati bizottsági ülésről készült feljegyzés szerint. Pető Tibor, az egyesület fideszes elnöke és a város korábbi alpolgármestere azt hangoztatta, hogy a stadionfelújítás csak általa valósulhat meg. Mindeközben az egyesület megakadt beruházásairól szóló elszámolásait az EMMI ellenőrzi: az a minisztérium, aminek miniszterhelyettese egyszemélyben a körzet országgyűlési képviselője is. Tovább bonyolódik a „váci fociügy”.
Találatok: [86]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  >>