language

Kulcsszavak:

civilek highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [21]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Állami és kormányközeli cégektől folyik a pénz az Orbán Áron vezette vállalkozáshoz

A Mészáros Lőrinc féle ZÁÉV, Szíjj László Duna-Aszfaltja, de az állami Mátrai Erőmű és a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság is partnerként szerepel annak a lőtérnek a honlapján, amely Orbán Viktor miniszterelnök testvérének, Orbán Áronnak a területén épül. A lőteret működtető cég vezetője szintén Orbán Áron. A lőfegyverekkel, taktikai- és munkaruházattal foglalkozó Multi Shoot Zrt. ugyan nem válaszolt a megkeresésünkre, de néhány érintett cég igen. Így derült ki, hogy valóban üzleti kapcsolatban állnak a miniszterelnök testvéréhez köthető vállalkozással.

Orbán Ráhel körének turisztikai alapítványa elvitte a szerencsejáték-adományok negyedét

A Szerencsejáték jótékonyságra szánt milliárdjainak legnagyobb része a Fidesz mellett aktívan kiálló szervezetekhez, hírességek cégeihez került.

Több mint ötvenmillió forinttal nem számolt el egy szegedi futballklubvezető

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint Szegeden és egy Szeged közeli kistelepülésen két utánpótlás futballklubot is üzemeltető férfi ellen emeltek vádat azért, mert 58 millió forint tao-támogatással nem számolt el az évek során. A férfi két alapítvány és egyesület elnöke is volt, melyek mind jogosultak voltak társasági adó fizetésére kötelezett vállalkozásoktól társasági adó gyűjtésére, amelyben ellenőrző szervezetként a Magyar Labdarúgó Szövetség járt el.

Felébredt téli álmából a Szerencsejáték-cég, rögtön kiszórt 639 milliót a szokásos körnek

Az állami szerencsejáték-pénzből sok régi ismerősnek jutott: a Nobilis-család vitorláspartnerének cége 210 milliót, az ATV volt igazgatósági tagjának vállalkozása 100 milliót kapott. De jutott a pénzből az Ismerős Arcok basszusgitárosának, egy balatonkenesei jachtklubnak, horgászegyesületnek, repülős alapítványnak és két magántőkealap-érdekeltségű cégnek is.

Több száz millió forint, az összes tavalyi támogatás majdnem 10 százaléka landolt a NER-nél a civileknek szánt pénzekből

Fideszes polgármesterek és parlamenti képviselők alapítványai is bőven kaptak a Magyar Falu Program civil pénzeiből.

Élesítette a kormány a civilek elleni csodafegyverét

A gyakorlat a kormánynak nem tetsző szervezetek adminisztratív ellehetetlenítését célozza. A bunkósbot ezúttal is az ÁSZ. A Békemeneteket szervező CÖF-CÖKA-ra viszont nem sújt le, mert az a hatalom szerint nem végez a közélet befolyásolására alkalmas tevékenységet.

Kiderült, hová lett a költségvetésből év végén rejtélyesen kiszórt pénz egy része

Két körben 84 milliárd forint tőkét emelt az állam, illetve a tulajdonosi jogokat gyakorló Mager Andrea miniszter a Magyar Fejlesztési Bankban.

Ismerős Arcok, Férfiak Klubja, Mészáros Lőrinc kultúrcége – a Szerencsejáték Zrt. idei támogatottjai

Kikértük az állami lottóvállalat támogatásokat osztó leánycégétől az idei patronáltjaik listáját, amit utoljára 2021 januárjában frissítettek a honlapukon. A sok adatra hivatkozva 15 nappal meghosszabbították a válaszadási határidőt, közben viszont a weboldalukra feltöltötték a június végéig kiosztott támogatások adatait. A táblázatokból kiderül, hogy Mészáros Lőrinc kultúrcége, az Ismerős Arcok zenekar vállalkozása, valamint több Fidesz-közeli szervezet és vállalkozás kapott idén (is) jelentős közpénzösszegeket a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-n keresztül.

Illiberális klímapolitika: csónakázótó lesz Felcsúton, a Velencei-tó meg lassan kiszárad

Felcsúton a kormány példaértékű módon tud levezényelni egy villámárvizeket csillapító projektet, a 40 kilométerre fekvő Velencei-tónál viszont hibát hibára halmoz, amikor a klímaváltozás következményeire kellene választ adnia.

A marmonkannás sportnap és a kétmilliós séta után összeomlottak az uniós százmilliókat felnyaló alapítványok

Két éve járták be a médiát az uniós támogatásokból szervezett sportnapok képei a marmonkannákat kerülgető bicklisekről. Azóta egy gyanúsítottat hallgattak ki.
Találatok: [21]  Oldalak:   1 2 3   >  >>