language

Kulcsszavak:

közigazgatás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Öt évet is kaphat a korrupcióval vádolt minisztériumi főosztályvezető

A tisztviselő az egykori Emberi Erőforrások Minisztériumának sportállamtitkárságán dolgozott és úgy döntött sportpályázatok sorsáról, hogy közben – a vád szerint – engedte magát megvesztegetni.

Luxus hétvégéket, golfklubtagságot kért a főosztályvezető a pályázóktól

Egy minisztérium főosztályvezetője, egy szállodatulajdonos, egy uszoda ügyvezetője és egy polgármester ellen emeltek vádat hivatali vesztegetés miatt a Fővárosi Törvényszéken – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint a minisztériumi főosztályvezető magyar állami forrású támogatásokkal kapcsolatos előkészítő, koordináló tevékenységet végzett. Munkája miatt rendszeres kapcsolatot tartott fenn egy Veszprém megyei szálloda tulajdonosával, egy budapesti uszoda ügyvezetőjével és egy vidéki polgármesterrel.

Bige László valahogy „belekényszerült”, hogy százmilliókat adjon a Fradinak

Különleges interjút adott le a Partizán hétfő este: Gulyás Márton az egyik leggazdagabb magyar vállalkozót kereste fel nyíregyházi otthonában, ahol házi őrizetben van. A műtrágyagyártásból fölépített több százmilliárdos Bige-birodalomra évekkel ezelőtt rászálltak a hatóságok: a NAV, a rendőrség és a katasztrófavédelem is rendszeresen razziázott gyáraiban, közben magánvádak alapján is büntetőügyek indultak az üzletember ellen.

Alig átláthatóan költenek el tízmilliárdokat

A mindenkori költségvetés egyik kevéssé átlátható eleme a költségvetési tartalék. A képviselők a büdzsé elfogadásakor akár százmilliárd forintra adnak biankó csekket a kormány számára. A Policy Agenda megvizsgálta, hogy 2010 óta mire költötte a kormány a költségvetési tartalékot és a tavalyi választások óta mennyire volt bőkezű.

Quaestor-ügy: teljes a zűrzavar

Egymásnak ellentmondó információk és teljes zűrzavar. Sajtóinformációk szerint már négy éve tudhatta az Orbán-kormány két minisztere, hogy valami nincs rendben a Questor körül.

Brückner: elsikálták az ETO Park ügyének vizsgálatát

2010 után érdekes volt, hogy az MFB-nek nem volt elszámoltatása, úgy nézett ki, hogy van valami kontinuitás, de 2011-ben azt lehetett hallani, hogy az ETO Park miatt mégis lesz vizsgálat, de a mai kommunikációból az derül ki, hogy ezt végül elsikálták – ezt Brückner Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Szijjártó kedvenc futsaltársa luxusterepjárót kapott a kormánytól

Az állami autókat illetően Orbán Viktor és Lázár János is szerényebbnek bizonyult, mint Szijjártó Péter kabinetfőnöke, aki egy Mercedes ML-t használ szolgálati autóként. A teljes kormányzati flottát átböngészve úgy tűnik, hogy a miniszter futsalos csapattársának jutott az egyik legdrágább autó az államapparátusban.

SZIJJÁRTÓ A FUTSALOS PROTOKOLLFŐNÖKÉT IS TRÜKKÖSEN ALKALMAZZA

A kabinetfőnökhöz hasonlóan a protokollfőnököt is munkaszerződéssel alkalmazza a Külügyminisztérium. Andréka Domonkos diplomáját ugyanis nem fogadják el felsőfokú végzettségként. Szijjártó focicsapatának ügyvezetője korábban Orbán Viktort kísérte, többek között WC-ket járt be a számára, azt nézte meg, kifogyott-e a szappan, van-e kéztörlő.

Szijjártó átvitte csapattársait a külügybe

Nem tudott meglenni futsalos csapattársai nélkül Szijjártó Péter (36). A Blikk megtudta: a külügyminiszter nem csak közeli munkatársát, a kabinetfőnökeként is emlegetett Benkő Szilárdot vette magához a kancelláriától. Két további labdarúgótársa is az új tárcához igazolt.
Találatok: [9]  Oldalak:   1