language

Kulcsszavak:

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

Gattyán Györgynek 60 milliárd oka lehet kormányközeli üzleteket kötni

Az adóhivatal által évek óta szorongatott Gattyán Györgynek több kormányközeli üzlete is van, az ellenzék viszont távolságtartó a szexbizniszben meggazdagodott milliárdossal. Ebből nem olyannak tűnik, mint aki valóban függetlenként tűzte politikai zászlajára a digitalizációt.

Újra drágult a szegedi püspök kedvenc stadionja

Az eredeti árnál már harmadával kerülhet többe a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúsági Centrumának beruházása, ahol egy nyolcezres lelátójú stadiont is építenek a harmadosztályú helyi csapatnak.

Ártatlannak mondta magát Veres Margit az utolsó szó jogán

Letöltendő börtön- és pénzbüntetést kért az ügyész perbeszédében Veres Margit elsőrendű és K.S. másodrendű vádlottra is kedden, a Debreceni Törvényszéken, a hivatali vesztegetés miatt zajló per utolsó napján; emellett Balmazújváros egykori jegyzője és jelenlegi polgármestere esetén mintegy 3,3 millió forint vagyonelkobzást és közügyektől való eltiltást is indítványozott.

A semmiért lobbiztat Fót önkormányzata az exállamtitkárral

Gyurcsányista államtitkárral lobbiztat műfüves sportpályáért a fideszes vezetésű Fót a Magyar Labdarúgó Szövetségnél. A most tervezett már a második ilyen szerződés lenne Elbert Gábor cégével. Az MLSZ-nél arról tájékoztatták az Átlátszót: teljesen fölösleges úgy a lobbi, mint a projektmenedzsment, a pályázatok ugyanis „csaknem 100 száz százalékban” nyernek és mindent az MLSZ csinál, a pályázók kész pályát kapnak.

Budapest 2024: hatalmas bukás vagy évszázados lehetőség?

A napokban véget ért a riói olimpia, így lassan kezdhetünk készülni a négy év múlva esedékes tokiói játékokra. Minket azonban sokkal jobban érdekel, hogy alig egy év múlva dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a 2024-es esemény színhelyéről, melyre Budapest is pályázik. Ráadásul egyre inkább úgy néz ki, hogy eséllyel pályázhatunk, bár ez részben a vetélytársak meggyengülésének köszönhető. Ha viszont ez megvalósul és a magyar illetékesek jól lobbiznak, akkor akár az 1984-es olimpiához hasonló sikertörténet is lehet a budapesti rendezés.

Ki nem hagyott ziccerek - Támogasd a focit, lesz megrendelésed

Az utóbbi években a nagy építőipari cégek látványosan beálltak a foci mögé. Ennek nem csak Orbán Viktor örülhet; a jelek szerint azok is jól járnak, akik így akarnak komoly állami megrendelésekhez jutni.

Ötkarikás korrupció

Békesi László közgazdászprofesszor azt mondja: először és utoljára 1984-ben, Los Angelesben sikerült üzleti alapon nyereséges olimpiát rendezni. A görögök is belebuktak a gigaeseménybe; a GDP-hez viszonyított államadósság hatvan százaléka emiatt keletkezett náluk. Arról is beszél az egykori pénzügyminiszter, hogy eleve miért nem lehet transzparens az olimpiai játékok megrendezése Magyarországon.

Így gazdagodnak a miniszterek városai

Nemcsak a kormánytagoknak megy jól a sora, hanem a településeiknek is: legutóbb Seszták Miklós Kisvárdája jutott milliárdos állami támogatáshoz.

Nagyot nyert Andy Vajna

Az Országgyűlés hétfőn megalkotta az online kaszinójáték részletes törvényi szabályait. Az elfogadott szabályok szerint ingyen és bérmentve kapja meg Andy Vajna és Szima Gábor a magyarországi online kaszinópiacot.

Utálom, hogy mindenhol összefüggést sejtenek

Nem lát semmi szokatlant Tállai András belügyminisztériumi államtitkár abban, hogy a fociklubja, az idén az élvonalba jutott Mezőkövesd 400 millió forintot kap a kormánytól. Azt mondta, eredetileg többet kért a stadion fejlesztésére, de szemernyit sem lobbizott a pénzért, viszont örült Orbán Viktor gratulációjának. Korábban ennél kisebb összegeket osztogatott a kormány a focikluboknak, és egész sportágak vannak, amelyek évekig nem kapnak ennyi pénzt az államtól.
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>