language

Kulcsszavak:

2014-2020-as uniós ciklus highlight_off

Intézmények:

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [9]  Oldalak:   1

A kormány szerint minden rendben volt a szegények túlárazott uniós csomagjaival

Lőcsei Lajos momentumos országgyűlési képviselő kérdezte a Parlamentben Pintér Sándor belügyminisztert cikkünk nyomán a szegényeknek uniós pénzből biztosított élelmiszercsomagokról. Azokról, amelyekben a termékek rendkívül túlárazottak voltak, egy 159 forintos tej például 516 forintba került. A kormány szerint ezzel nincs semmi baj.

A szegényeknek vett uniós csomagban a 159 forintos tej 516 forintba került

Pereltünk és nyertünk: a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak ki kellett adnia, pontosan mit tartalmaztak az uniós pénzből osztogatott, szegényeknek szánt élelmiszercsomagokra vonatkozó keretszerződés mellékletei. Ezekben rögzítették 2017-ben, hogy a közbeszerzés nyertesei milyen áron kínálták a rászorulóknak szánt csomagba tett élelmiszereket. Brutális túlárazást mutatnak a számok.

Évek óta üresen állnak az európai uniós milliárdokból megépített lakóotthonok

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság honlapján olvasható információk szerint Magyarországon még egyetlen 2017-ben indult férőhelykiváltó programot sem fejeztek be. Kérdeztük a szervezetet a hajdú-bihari projekt csúszása miatti költségnövekedésről, de azt válaszolták, hogy ezt csak a megvalósulás, a legfrissebb határidő szerint december 31. után lehet „számszerűsíteni”. Vannak házak, amelyek már 2019-re elkészültek, de máig nem költözhetett beléjük egyetlen fogyatékossággal élő, pszichiátriai vagy szenvedélybeteg sem.

Pert nyertünk: nem titkolhatják a szegények élelmezésére kötött szerződés részleteit

Első fokon lesöpörte a bíróság a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság védekezését, amivel megtagadta, hogy kiadja portálunknak az RSZTOP-4.1.1. keretmegállapodás kötelező elemeként jegyzett szerződéses táblázatát. A bíróság szerint a közérdekből nyilvános adatként nem minősül üzleti titoknak.

Pereltünk, így derült ki, hogy brutálisan drágul a szegények uniós pénzből összeállított csomagja

Hónapokig titkolta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, hogy pontosan mit tesznek az egyre dráguló, szegényeknek szánt élelmiszercsomagokba, ezért közérdekű adatpert indítottunk. A végül kiadott – az egyes közbeszerzésekhez tartozó – listák alapján az látszik, hogy az uniós pénzből fizetett segélycsomagok jelentősen megdrágultak. Pedig a keretszerződés szerint árat emelni csak a KSH mutatói alapján lehetne.

Így gyarapodik a család a NER-ben

Kormányzati és társadalmi cél is, hogy az intézményben élő értelmi fogyatékos, továbbá pszichiátriai ellátást igénylő, valamint szenvedélybeteg emberek nagyobb intézmények helyett kisebb közösségekben élhessenek. Az erre elkülönített összes (uniós és hazai) forrás összesen 25 milliárd forint, az ehhez kapcsolódó beruházások lebonyolítása a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) hatáskörébe tartozik az Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése – intézményi férőhely kiváltás elnevezésű EFOP-2.2.2. projekt keretében.

Újabb 4 milliárdot szakíthatnak a szegénycsomagokon a mutyigyanús cégek

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SzGyF) ismét élelmiszercsomagokat szerez be uniós pénzből szegény gyermekes családok számára. Minimum 238 ezer darabot, de opciósan akár 340 ezer darabra is felmehet a megrendelés. A tendert a Halker Kft. nyerte, négy partner, a Kedvenc JM. Kft., a Halker Mirelit Depó Kft., a Jégszilánk Kft. és a Gastro-Hús Kft. társaságában, akárcsak egy tavaly év végi élelmiszercsomag-pályázatnál. A különbség annyi, hogy most az ötösfogat volt az egyetlen ajánlattevő.

Épp most szórnak el 77 milliárdot a férőhelyek kiváltására, de ettől nem lesz jobb az intézetben élők helyzete

Februárban számoltunk be arról, hogy a teljes ellátórendszert, de még a romafelzárkóztatást is maga alá gyűrő mamutszervezet, a Szociális és Gyermekjóléti Főigazgatóság (SzGyF) erőltetett tempóban próbálja végrehajtani a nagy intézetek kiváltását.
Találatok: [9]  Oldalak:   1