Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
vesztegetés [X]
engedély [X]
Találatok: [38]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Vajon több vagy kevesebb autó bukik meg a műszakin, amióta megszűntek az állami vizsgahelyek?

A statisztikai adatok azt mutatják, hogy általánossá vált a korrupció a műszaki vizsgákon. Egyre több balesetveszélyes autó lehet az utakon.

Titokzatos korrupciós nyomozás kísérti a Belvárost. Most kiderül, mi is történt

Van egy nyomozás a Belvárosban, amelyről csak annyi konkrétumot lehetett eddig tudni, hogy a volt jegyzőt gyanúsítják hivatali visszaéléssel. A Direkt36 kiderített több részletet is a folyamatban lévő ügyről. A jegyző mellett gyanúsított egy Borzován János nevű vállalkozó, akinek a cége korábban milliárdos munkákat kapott a belvárosi önkormányzattól. A gyanú szerint Borzován pénzt kért azért, hogy elintézzen egy önkormányzati engedélyt. A vállalkozó üzleti birodalmából mára alig maradt valami, de ő áttételes módon kötődik egy olyan építőipari vállalathoz, amelynek jelenleg is milliárdos szerződése van a Belvárossal.

Megunta a vádakat, nyílt levelet írt Orbánnak

Juhász Péter V. kerületi polgármesterjelölt vasárnap nyílt levelet írt a miniszterelnöknek. A levélben az V. kerületi gyanús ügyeket a Hagyó- , a Zuschlag-, a Simon- és a Hunvald-ügyekhez hasonlítja, és azt kérdezi Orbántól, vajon az egész pártra jellemző-e ez a mentalitás.

Őrizetbe vettek több budapesti rendőrt és ügyvédet

Az alezredes és rendőr társa egy budapesti piac üzemeltetőinek ajánlotta fel, hogy pénzért megszerzik nekik a szükséges engedélyeket. Rendőröket gyanúsítanak azzal is, hogy pénzért cserébe folyamatban lévő ügyekben adtak át nyilvántartási adatokat ügyvédeknek.

Román-magyar jogsibiznisz: vádat emeltek 36 ember ellen

Vádiratot nyújtott be 36 személy ellen a Fővárosi Főügyészség a magyar-román jogosítványbotrányként elhíresült ügyben önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen, folytatólagosan és bűnszervezetben elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt.

Zsebre dolgoztak a tűzoltók

Két tűzoltó ellen emelt vádat vesztegetés miatt a Központi Nyomozó Főügyészség. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tartozó tiszt és nyugállományú társa 2012-ben egymillió forintot kért egy vállalkozótól, hogy az általa épített társasház megkapja a szakhatósági engedélyt - közölte az M1 Híradója.

Jogosítvány minden áron

A Fizettem.hu-ra érkező bejelentések számottevő részét képezik az autóvezetői vizsgával kapcsolatos korrupciós esetek. A leírásokból kitűnik, hogy jogosítványt szerezni nagyon nehéz úgy, hogy valaki nem fizet kenőpénzt a vizsgabiztosnak és az oktatónak, és sokszor az sem számít, hogy a tanulóvezetőnek milyen a tudása.

Nyelvvizsga csak kenőpénz fejében

Hiába készül fel valaki a nyelvvizsgára, ha a központ csak kenőpénz ellenében engedi át, és hiába kér valaki betegszállítást, ha nem fizet érte, órákon keresztül várakoztatják. Nem is beszélve arról, aki szabványos kéményt épít, de csak csúszópénz fejében írja alá az engedélyt a kéményseprő.

A nagyhalak névtelenül sem vallanak

Rengeteg a hálapénz, a rendőröket kevesebbre tartjuk az orvosoknál, a buszvezetőket pedig még náluk is kevesebbre. Az üzleti élet szereplői viszont látványosan hallgatnak. Két hete indult a korrupciós gyűjtőoldal, a Fizettem.hu, ahová máris sok történet érkezett.

Négy év börtön a korrupt NAV-osnak

A kecskeméti adóhivatalnál dolgozó férfi 300 ezer forintos kenőpénzért adott ki engedélyeket. A büntetés jogerős.
Találatok: [38]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Akták

Vesztegetés Felsőzsolcán

Vesztegetés Felsőzsolcán

Felsőzsolca egykori jegyzőjét 2014. márciusában hét év, helyettesét hat év nyolc hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság egyebek mellett vezető beosztású hivatalos...
Rendőri korrupció 2012

Rendőri korrupció 2012

A rendőrségi korrupciós ügy 2012. június 1-jén robbant ki, amikor Vizoviczki Lászlóval, számtalan budapesti szórakozóhely tulajdonosával és egyik emberével együtt őrizetbe vették Kalmár Tamást,...
Vizoviczki diszkóbirodalma

Vizoviczki diszkóbirodalma

2012 közepén tartóztatta le Vizoviczki László vállalkozót magas rangú rendőri vezetőkkel együtt a Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Terrorelhárító Központ, a Készenléti...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI