Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Malom Center

Malom Center

A kecskeméti Malom Központ építési engedélyezési eljárása ellen több civil szervezet is tiltakozott, és a helyiekkel együtt korrupciót emlegetett. A csaknem 10 milliárdos építkezési projekt országos vihart kavart.

„Az ügyben 2005-ben tett büntetőfeljelentést hivatali visszaélés címén a Legfőbb Ügyészségen az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Az ombudsman szerint a város központjában megvalósult beruházás súlyosan
sértette a környéken élők jogait és életfeltételeit. Egy úttal nehezményezte, hogy az önkorm ányzat nem tekintette ügyfélnek az építkezés ellen tiltakozó állampolgárokat, valamint azt, hogy a város jegyzője nem állította le az építkezést. Az ismeretlen tettes ellen indult nyomozást nem Bács-Kisku n, hanem elfogultság miatt Jász-Nagykun-Szolnok megyében folytatták le. Varga Árpád, Jász-Nagykun-Szolnok megye főügyészhelyettese érdeklődésünkre elmondta: a nyomozást bűncselekmény, valamint bizonyítottság hiányában megszüntették.”- írta a Népszabadság a több mint két évig tartó nyomozás lezárásáról.