Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Akták:

Kaszinóváros - Sukoró highlight_off

Személyek:

Fehérvári Zsolt highlight_off
1.327.000.000 Ft

Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai, valamint pilisi ingatlanok cseréje miatt. 2016. októberében felmentették másodfokon a Sukoró-per két fővádlottját. 2017. júniusában végül három, illetve két es fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetőit csütörtökön. A harmadfokú ítélet jogerős.

 

Azért dolgozunk, hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

▶︎ Támogass minket pártolói tagként: patreon.com/kmonitor
▶︎ Adományozz átutalással, vagy PayPalon: k-monitor.hu/tamogatas

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Ismét bíróságon járt Gyurcsány és Molnár Csaba

Az elsőfokú ítélet és a fellebbezések ismertetésével pénteken megkezdődött a Sukoró-ügy másodfokú tárgyalása a Szegedi Ítélőtáblán. A Szolnoki Törvényszék tavaly szeptemberben négy év börtönbüntetésre ítélte Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatóját a Sukoró-ügyként ismertté vált perben, Császy Zsolt, a cég volt értékesítési igazgatója pedig halmazati büntetésként három és fél év börtönt kapott.

Nem ejtettek nagyvadat – Indul a Sukoró-per

Az ügyészség álláspontja szerint a King’s City-beruházást lehetővé tévő sukorói telekcsere miatt 1,2 milliárd forint vagyoni hátrány érte volna a magyar államot, noha az ezt alátámasztó értékbecslés beszerzése az ügyészségnek a nyomozati iratok szerint komoly erőfeszítésébe került.

Mit keres a süteményrecept a sukorói vádiratban?

Politikai érdekek szolgálata, a baloldal lejáratása – Tátrai Miklós elsőrendű vádlott szerint ez a fő célja a Sukoró-pernek, amely a negyvenezer oldalas vádirat és Tátrai többórás vallomásának ismertetésével hétfőn kezdődött Szolnokon. A helyszín kijelölése miatt a vádlottak alkotmánybírósági vizsgálatot kértek, ezt azonban a bírónő elutasította.

Sukoró-ügy: hétfőn kezdődik a büntetőper

A Központi Nyomozó Főügyészség tavaly július 20-án jelentette be, hogy vádat emelt öt ember ellen a sukorói telekcserével összefüggésben. A beruházással összefüggő telekcsere-szerződés teljesülése esetén 1,294 milliárd forint kár érte volna az államot. Jövő héten kezdődik a büntetőper.

NIF-vezetőket hallgattak ki a sukorói ingatlancsere ügyében

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza lapunk kérdésére megerősítette, hogy jelenleg is folynak tanúkihallgatások a sukorói földcsere ügyében készült ingatlan-értékbecslésekkel kapcsolatban.

Császy leszólt, és rögtön ugrott egymilliárd?

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön gyanúsítottként hallgatta ki az úgynevezett sukorói ügy egyik értékbecslőjét, Fehérvári Zsoltot, valamint Császy Zsoltot – közölte a főügyészség.

Sukoró: Császy felszólítására csökkentette Fehérvári az árat

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön gyanúsítottként hallgatta ki az úgynevezett sukorói ügy egyik értékbecslőjét, Fehérvári Zsoltot, valamint Császy Zsoltot – közölte a főügyészség.

Sukoró-ügy: két gyanúsított tagadta bűnösségét

Gyanúsítottként hallgatta ki ismét a Központi Nyomozó Főügyészség a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) egykori értékesítési igazgatóját, Császy Zsoltot és az ügyletben résztvevő értékbecslőt, Fehérvári Zsoltot csütörtökön. Mindketten tagadták bűnösségüket.

Meghosszabbított nyomozás a milliárdos kárt okozó telekcsere ügyében

A Legfőbb Ügyészség négy hónappal, június 7-ig meghosszabbította a sukorói telekcsere ügyében még 2009 áprilisában indított nyomozás határidejét.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>