language

Kulcsszavak:

2014-2020-as uniós ciklus highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Talajkilátótól lombkoronáig. Keressük a leghülyébb uniós pénzfelhasználást

Az Átlátszó által bemutatott nyírmártonfalvai lombkoronasétány hamar szimbólumává vált az uniós pénzből megvalósított teljesen értelmetlen beruházásoknak. Azonban a sétányt volt mire építeni, és itt most nem a fátlanított pusztára gondolunk, hanem arra a hagyományra, hogy végtelenül fölösleges dolgokat valósítottak meg az Európai Uniótól nyert összegekből. Összeszedtünk ezekből párat, amelyeket alább be is mutatunk, de biztos van olyan, ami elkerülte a figyelmünket. Így olvasóinkhoz fordulunk: jelezzék még, ha szerintük valami nagyon fontos fölöslegesség kimaradt az összeállításból.

43,4 milliárd forintból építi a Velencei-tónál a kajak-kenu központot az egyik NER-cég

A West Hungária Bau (WHB) feladata lesz a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia tervezése és kivitelezése a Velencei-tónál. A beruházás több mint 40 milliárd forintba kerül, miközben a víztározókra 10 milliárd forintja sincs a kormánynak.

Nagyon furcsán osztják szét a pénzt ezen a pályázaton

Az uniós pénzeknél különösen nagy a lopásveszély, elég kiválasztani a legutolsó olyan pályázatot, aminél szokatlan megoldásokat használtak, és nem akartak válaszolni a sajtó kérdéseire. Ez a Kehop 5.2.12-es milliárdos pályázati csomagja, állami sportlétesítmények energetikai fejlesztése a célja.

Orbán kedvenc püspöke újabb tízmilliárdokat kaphat

A Kiss - Rigó László püspöknek szánt újabb 20 milliárdot Lázár János miniszter ígérte be. Kétmilliárd forintot kapott a Szeged - Csanádi egyházmegye a Dóm térre, ahol a látogatóközpontban luxuséttermet is nyitott a püspökség. Majd újabb tízmilliárdot költhet az egyházmegye a stadionjára és az ifjúsági központra. Az újabb összegről is döntött a kormány. Nem csoda, ha a vásárhelyi plébános hálás.

Vazallusnak való vidék? - Hende, Bánki, L. Simon

A magyar társadalom feudalizálódását jelzi, hogy egyre több vidéki térség hűbérbirtokká válik: fideszes politikusok szinte a magukénak tekintik. Kivételezett helyzetük a kormányzásának 13. évére készülő Orbán Viktor kegyétől függ, így alattvalói áhítattal tekintenek rá, közben a helyieknek bizonygatják, hogy ennek az udvari kapcsolatnak a révén tudnak sok mindent kijárni. A HVG összeállításának harmadik része.

Visszakérheti az Unió a fizetős játszótér árát

Nem kell fizetni, elég regisztrálni a játszótér használatáért – magyarázkodik a hajdúhadházi önkormányzat. A helyiek most hallanak erről először.

Egymás után építik uniós pénzből a balatoni vitorláskikötőket

Százötven férőhelyes vitorláskikötő épül Balatonfüreden, annak a kempingnek a területén, amelyet a Mészáros Lőrincék tulajdonába kerülő Balatontourist üzemeltet. A fejlesztést Bóka István polgármester jelentette be azon a napon, amikor a Konzum Nyrt. átvette a kempingek működtetését.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>