language

Kulcsszavak:

2014-2020-as uniós ciklus highlight_off
tanácsadás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Az Európai Csalás Elleni Hivatal is vizsgálja a korrupciógyanús érdi óvodaépítéseket

Az Átlátszó 2019-ben kezdte feltárni az akkori fideszes városvezetés által kiírt óvodaépítési közbeszerzések körüli kartellgyanús ügyeket. Információink szerint az önkormányzat belső vizsgálatának lezárulta után Érd ellenzéki polgármestere nemrég bejelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, ami befogadta azt. Megtudtuk, hogy a korábbi hírektől eltérően nem két, hanem nyolc érdi óvodaépítési projekt miatt tett feljelentés alapján folytat nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság is. 

Milliárdos szabálytalanságok, amelyeket a kormányzat szerint is nehéz lesz kimagyarázni

A kormány számára készített jelentés szerint az Európai Bizottság által kritizált projekteknél nehéz lesz elkerülni a több tízmilliárdos korrekciót.

Nagyot kaszált Orbán Ráhel fideszes ügyvédje, Brüsszel most legalább százmilliárdot vasal be rajtunk

Lázár János és társai átengedték a közbeszerzések ellenőrzését kormányközeli külső tanácsadóknak, és milliárdokat fizettek érte. A munkát pocséknak találta Brüsszel és most a tanácsadói díj sokszorosát fizetteti vissza Magyarországgal. Százmilliárd forintnál biztosan nagyobb lesz a számla.

480 milliós tanácsadás: az államtitkár barátjáéké a gigatender

Tavaly augusztusban óriási közbeszerzést zárt le az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi): a 480 millió forintos pályázat szakértői tanácsadásról és szolgáltatásnyújtásról szólt. A tanácsokat uniós pénzek, pontosabban a 2014-2020 közti EFOP-pénzek kiosztásához várták. Ezt némi meglepetésre egy fura hármas konzorcium nyerte el.

Súlyos korrupciógyanú Hódmezővásárhelyen: Márki-Zay Péter költségvetési csalás miatt feljelentést tesz

Az általunk is látott feljelentés szerint – amelyet ismeretlen tettes ellen nyújt be Márki-Zay Péter – Hódmezővásárhely önkormányzata 2014 decemberében indított el egy hivatalos közbeszerzési eljárást. A közbeszerzésben tanácsaival az az ÉSZ-KER Kft. segítette az önkormányzatot, amely felbukkant abban a hálózatban, amely a korábban Tiborcz Istvánhoz köthető Elios ledes bizniszeit is egyengette; de a cég kapott kormányzati megbízásokat, és tanácsaival a Fidesz-frakciót is segítette.

Nagyon furcsán osztják szét a pénzt ezen a pályázaton

Az uniós pénzeknél különösen nagy a lopásveszély, elég kiválasztani a legutolsó olyan pályázatot, aminél szokatlan megoldásokat használtak, és nem akartak válaszolni a sajtó kérdéseire. Ez a Kehop 5.2.12-es milliárdos pályázati csomagja, állami sportlétesítmények energetikai fejlesztése a célja.

Az elsötétített ország – Az Elios-ügy és az önkormányzatok felelőssége

Alig volt olyan ellenzéki önkormányzati képviselő, aki időben tudhatta, hogy a városa Tiborcz Istvánékkal akar közvilágítást fejleszteni. A képviselő-testületek többsége nem szavazhatott arról, hogy kivel szerződjön a település, ők csak az eredményhirdetés után szembesültek az Elios győzelmével. Vagy még akkor sem.

Rendszerhiba – Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ százmilliós bírsága

Miközben egy rakás pénzt kiad külsősöknek közbeszerzési tanácsadásért, és van egy erre a célra fenntartott állami cég is, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ több, általa kiírt kórházi közbeszerzés súlyos szabálytalanságai miatt százmilliós bírságot fizethet.

Politikaközeli vállalkozások is részesülnek a GINOP uniós fejlesztési pénzekből

Tiborcz István ügyvédje, a Fidesz debreceni frakcióvezetője – az ő érdekeltségeik is százmilliós-milliárdos nagyságrendben részesültek a gazdaságfejlesztésre és innovációra kiosztható uniós pénzből. A kedvezményezettek között van egy volt SZDSZ-es államtitkár által vezetett oktatási alapítvány, s a hozzá kötődő könyvelőcég is, de a fémilliárd uniós forintból kifejlesztett felesleges vakszoftver készítője is kapott pénzt a rugalmas foglalkoztatási formák bevezetésére.

A Fideszhez köthető konzorcium nyerte a Miniszterelnökség 670 milliós tanácsadói tenderét

Az SBGK Ügyvédi Iroda és az Ész-Ker Kft. fog közbeszerzési és jogi tanácsokat adni a Miniszterelnökségnek hét hónapon át nettó 670 millió forintért. Májusban ők ketten nyerték a Miniszterelnökség ugyanilyen feladatokra kiírt 5 milliárd forintos közbeszerzését is, az Ész-Ker pedig egyike a Nemzeti Fejlesztési Programiroda 5 milliárd forintos tenderét megnyerő cégeknek is.
Találatok: [10]  Oldalak:   1