Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Akták:

Visszaélés a földpályázatoknál highlight_off

Helyek:

Hortobágy highlight_off

Visszaélés a földpályázatoknál

Visszaélés a földpályázatoknál

Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős volt államtitkára 2012 januárjában mondott le posztjáról, döntését azzal indokolva, hogy "a társadalom túlnyomó többsége által támogatott programmal szemben mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok, maffiacsaládok, spekuláns nagytőkés oligarchák és volt tsz-eket, állami gazdaságokat a többiek elől elprivatizáló nagybirtokos zöldbárók koalíciója jött létre", illetve, hogy "az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt maffiahálózat mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig".

 

Azért dolgozunk, hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

▶︎ Támogass minket pártolói tagként: patreon.com/kmonitor
▶︎ Adományozz átutalással, vagy PayPalon: k-monitor.hu/tamogatas

 

Ángyán József lemondása óta a média rendszeresen beszámol a földhaszonbérleti pályázatok körüli anomáliákról, a Professzorok Batthyány Köre pedig a miniszterelnökhöz írt nyílt levelében hívta fel a figyelmet az aggályos földpályázati gyakorlatra. A kormánypárti politikusok szerint a föld pályázatok körül viták ugyan vannak, visszaélések azonban nincsenek.

Az Ángyán-jelentések az alábbi linkenolvashatóak.

 

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Hortobágyi földmutyi - Vesztettek a helyi gazdák

A Kúria az utolsó, negyedik esetben is fenntartotta hatályában a Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletét, miszerint a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) igazgatóság nem sértett jogszabályt a korábban a felperesek által vitatott haszonbérleti szerződések megkötésekor - ismertette a Kúria döntését a HNP szerdán.

Lengyel L. László: Amit Orbánék másnak tiltanának, a csókosoknak megengedik

Még nem hagyta jóvá Brüsszel hazánk 2020-ig szóló vidékfejlesztési programját, amelynek elemei összesen 1250 milliárd forintnyi uniós pénzt hozhatnak. A hatalmas összegű agrártámogatások hatása eddig kevéssé látszik a magyar mezőgazdaság versenyképességében.

'Mit csináljak a kétszáz birkával? Menjek a fára véle?'

A földbérletpályázat vesztes gazdálkodói Debrecenben tüntettek, és már Budapestre készülnek Egy bikával és két borjúval jelentek meg a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) debreceni székháza előtt azok a felháborodott gazdák, akik azt sérelmezik: mivel nem nyertek a HNP által kiírt állami földbérletpályázatokon, az állataikat nem tudják majd hol legeltetni, s így nemcsak az eddig évtizedeken át bérelt legelőiket veszítik el, hanem a megélhetésüket is.

Meglepő fordulat: ellentüntetést tartanak a "földmutyi" nyertesei

Múlt héten Berettyóújfaluban tüntettek a hortobágyi állami legelőkre kiírt pályázat vesztesei, erre válaszul most a nyertesek demonstrálnak a Hortobágyon. Szerintük csak a szocialisták hangulatkeltéséről van szó.

Hortobágyi csoda: 500 hektárt nyert a kiírás után bejegyzett cég

A hortobágyi földbérletpályázaton ötszáz hektárt nyert egy cég, amelyet csak a pályázat kiírása után két héttel jegyeztek be, és csaknem négyszáz hektárt egy másik kft., amely a kiíráskor még nem is létezett. Kérdés, hogy a döntéshozók a pontozáskor miért nem vették figyelembe ezt a hosszúnak nem tekinthető szakmai múltat.
Találatok: [8]  Oldalak:   1