Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
adócsalás - költségvetési csalás [X]
Személyek:
Kabai Károly [X]
Találatok: [49]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

Kabaitól a Gyurcsány családig

Több mint egymilliárd forintot fizetett ki az előző négy évben a honvédelmi tárca azon cégnek, amely 2006-ban lőszer-megsemmisítéssel bízta meg Veres János pénzügyminiszter adócsalásért elítélt egykori üzlettársának családi vállalkozását.

Dől a pénz most is Kabai volt cégéhez

A Kabai Károly által létrehozott Nyír-Uncia Kft. több mint félmilliárd forinttal gazdagodhatott a magyar állam és az Európai Unió pénzéből, miközben az egykori cégalapító börtönben van. Kabai volt cége legutóbb alvállalkozóként fölözött le egy kétszázmillió forintos megbízást a Honvédelmi Minisztériumtól.

Csonka is szocialista betegségben szenved

Egy fővárosi elmegyógyító intézményben bujkál jogerős börtönbüntetése elől Csonka Gábor, Lendvai Ildikó MSZP-frakcióvezető volt kampányfőnöke – értesült lapunk.

Hét hónappal az ítélet után Kabai Károly börtönbe került

Hét hónappal a jogerős bírósági ítélet után Veres János pénzügyminiszter volt üzlettársát, Kabai Károlyt novemberben az elmegyógyintézetből átszállították az egyik büntetés-végrehajtási intézetbe – értesült lapunk.

Jegyzőkönyv lábjegyzetekkel - Hogyan védekezett Veres miniszter a meghallgatáson?

Október végén a parlament költségvetési bizottsága meghallgatta Veres János pénzügyminisztert, az „irányítása alatt álló Bogát-Ferr Kft. áfacsalása ügyében”. Az ülésről felvett – egyelőre nem hitelesített – jegyzőkönyv rövidített változatát megspékeljük lábjegyzeteinkkel, amelyek hol ellentmondanak a miniszter válaszainak, hol kiegészítik azokat.

Az áfacsalási ügyről faggatta Verest a költségvetési bizottság

Veres Jánost szerdán késő délután több mint kétórás - a képviselők közötti személyeskedésektől sem mentes - vitában hallgatta meg az Országgyűlés költségvetési bizottsága a Bogát-Ferr Kft. áfa-csalási ügyében.

Veres János a Bogát-Ferr áfacsalási ügyéről

Veres Jánost szerdán késő délután több mint kétórás - a képviselők közötti személyeskedésektől sem mentes - vitában hallgatta meg az Országgyűlés költségvetési bizottsága a Bogát-Ferr Kft. áfa-csalási ügyében.

Seres László: Az ember, aki ott sem volt

A kommunikációs zavar még a legkisebb probléma Veres Jánossal. A legnagyobb probléma az, hogy még most is a helyén van.

Bogát-Ferr: Nem önként fizették meg a kárt Veresék?

Felszámoltatta az APEH 1999-ben Veres János egykori cégét – tudtuk meg. Ez a tény azt támasztja alá, hogy a pénzügyminiszter volt vállalkozása nem önként szolgáltatta vissza a hatóságnak a törvénytelenül megszerzett áfa-visszatérítést.

Veres János erkölcsileg még ma is felelős

Veres János pénzügyminiszter továbbra is azt állítja: nem tudott arról, hogy egykori cége jogtalanul igényelt vissza ötvennégymillió forint áfát. Ez a kijelentése azért megdöbbentő, mert önállóan jegyzett ügyvezetőként irányította a kft.-t, ami jogilag teljes felelősségvállalást jelent.
Találatok: [49]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI