Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
adócsalás - költségvetési csalás [X]
Helyek:
Svájc [X]
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Pofátlan áfacsalást leplezett le a NAV - milliárdokat nyúltak le

Két, csokoládéval és étolajjal kereskedő bűnszervezet együttesen csaknem hatmilliárd forint áfát csalt el, a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) vádemelési javaslatot tett mindkét ügyben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnél.

Svájc beadta a derekát - indulhat a nagy pénzhalászat

Aláírták azt a megállapodás, amelynek értelmében az európai adóhatóságok tudomást szerezhetnek arról, hogy országuk állampolgárai mennyi jövedelemre tesznek szert svájci pénzügyi befektetéseikből.

Külföldi adócsalók nevét hozzák nyilvánosságra Svájcban

A svájci adóhatóság külföldi feltételezett adócsalók nevének nyilvánosságra hozatalát kezdte meg az interneten - írta a Sonntagszeitung című vasárnapi svájci lap.

Svájc elkezdte közzétenni a külföldi adócsalók listáját

A svájci adóhatóság külföldi feltételezett adócsalók nevének nyilvánosságra hozatalát kezdhette meg az interneten.

Mélyre ásta a magyar gazdagok titkait Svájc

Új lendülettel vágna neki a külföldre menekített magyar vagyonoknak a kormány - jelentette be szerdán Lázár János. Az egyes becslések szerint akár 2000 milliárd feletti vagyont azonban nehéz lesz megadóztatni - ez egyelőre még Németországnak sem sikerült.

Az adóparadicsomok és adósivatagok

Az adósivatag országokban az adórendszer oly átláthatatlan, hogy az adóteher elsődlegesen a kisemberekre nehezedik, miközben mindenki hasznot húz, aki adótanácsadóval navigálni tud a paragrafusok dzsungelében - nyilatkozta Alois von Liechtenstein.

Megszállta a német ügyészség egy svájci bank irodáit

A svájci Credit Suisse nagybank irodáiban vizsgálódik a német ügyészség az eltitkolt jövedelmek után kutatva. Nemcsak a német adócsalók, hanem a nekik esetleg segítő banki alkalmazottak is bajba kerülhetnek a német hatóságok nyomozása során.

Megmentenék a svájci banktitkot

Ha kissé késve is, de a svájci bankszövetség megtalálta a módját az elmúlt hónapokban megtépázott híres svájci banktitok megőrzésének, bár a dolognak ára van.

Megnyílnak a svájci számlák

Amerika és Európa totális támadást indított a svájci privátbankok, illetve a banktitok intézménye ellen. Az adóhatóságok megelégelték, hogy az alpesi irodákból gazdag európai és amerikai polgárok adóelkerülését támogatták.

Titoksértés

Bajban van Svájc, ahol a világ offshore-pénzeinek negyede landol. Washington nyomására ugyanis az UBS svájci bank kénytelen lesz kiadni több ezer olyan amerikai nevét, akik titkos számlákon rejtették el vagyonukat hazájuk adóhatósága elől.
Találatok: [10]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI