Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Ápisz-BudaPiért Zrt. [X]
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Egymilliárdos bírság az irodaszerkartellnek

Összesen mintegy 1 milliárd forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal 11 magyar irodaszer-piaci szállítóra. A társaságok az indoklás szerint 2008-2011-ben számos közbeszerzésnél és néhány piaci tendernél is előre egyeztettek, felosztották a piacot egymás között.

Gyanús papírtender

Az Európai Bizottság szerint indokolatlan volt tárgyalásos beszerzéssel korlátozni a versenyt és az átláthatóságot a tavalyi papírtenderen, ezért eljárást indítottak Magyarország ellen. A 4,2 milliárdos papírtendert az MSZP közeli Ápisz–BudaPiért nyerte.

Eljárást indít Brüsszel Magyarország ellen a 3,5 milliárdos papírbeszerzés miatt

Jogsértési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarországgal szemben egy tavaly meghirdetett, 3,5 milliárd forintos irodaszer-beszerzés és a közbeszerzési törvény egyik rendelkezése miatt. Magyarországnak két hónapja van arra, hogy választ adjon a brüsszeli kifogásokra.

Háziversenyen dőlt el a papírtender

A piaci áraknál 30-50 százalékkal magasabb ajánlati árakkal nyerte meg a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság 4,3 milliárd forintos papírtenderét egy szocialista kötődésű, offshore hátterű cég októberben.

Milliárdok haveri cégnek

A piaci árnál esetenként harminc százalékkal drágábban vásárolhatnak csak papírt és irodaszert az állami és önkormányzati intézmények a következő egy évben, miután ismét az Ápisz-BudaPiért nyerte a feltűnő sietséggel, irreális feltételekkel és a szakértők szerint előre borítékolt eredménnyel kiírt pályázatot.

Zsíros papírtender

Még a választások előtt szerződést köthetnek a papírokra és irodaszerekre kiírt központosított közbeszerzési pályázat győztesével.
Találatok: [9]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI