Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
bírság [X]
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Újabb százmilliós tiltott támogatást talált az ÁSZ a Jobbiknál

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) lezárta a 2018-as választás kampánypénzeinek elköltését. Megállapították, hogy "a Demokratikus Koalíció és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a jelölő szervezetnek járó költségvetési támogatást nem szabályszerűen használta fel", valamint azt is feltárták, hogy "a DK és a Jobbik tiltott támogatást használt fel kampánya finanszírozására".

Furcsa konzervgyárat meszelt el a Közbeszerzési Döntőbizottság

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal kezdeményezésére, a közbeszerzési eljárás mellőzése miatt egymillió forintra bírságolta a zajtai Kelet Konzerv Kft.-t a Közbeszerzési Döntőbizottság (kdb). A döntőbizottsági határozatot összevetve a cégadatokkal, kiderül néhány furcsaság a cégről.

Közbeszerzés nélkül szerződött az állami cég

Az állam tulajdonában lévő Kiving Ingatlangazdálkodó és Beruházásszervező Kft.-t egymillió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD), mivel közbeszerzés mellőzésével végeztetett régészeti feltárást a Budai Várban.

Az MNB felfüggesztette a TR Invesmtent kereskedését

Az MNB mától felfüggesztette a Trophy Investment (korábbi Biomedical) tőzsdei részvényeinek kereskedését és hatmilliós bírságot szabott ki.

Lázár: nem tervezik az útépítő cégek megadóztatását

Lázár János szerint nem terveznek különadót kivetni az útépítő cégekre. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a TV2 csütörtök esti híradójában beszélt. Azt mondta, hogy a magyar kormány megvédi a magyar cégeket, de csak azokat.

A DK átvilágíttatná a fideszes polgármestereket

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a csepeli önkormányzat "politikai korrupciógyanús" ügye csak a jéghegy csúcsa, ezért arra kérik Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy valamennyi kormánypárti polgármester munkáját világítsa át.
Találatok: [8]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI