Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Egészségügyi Minisztérium [X] Kapcsolódó szervezet
Találatok: [6]  Oldalak:   1

BM-közeli Omninvest?

A rendszerváltozás előtti Belügyminisztériumból ismerhetik egymást az Omninvest jelenlegi vezetői, többen ugyanis a kémelhárításnál dolgoztak, és 1990 utáni belügyes munkatársuk is akad.

Előző kormányok tizenöt évre bebetonozták az Omninvestet

Az Orbán- és a Medgyessy-kormány is aláírt olyan szerződést, amely több évre biztosította, hogy az Ominvest legyen a magyar kormány kizárólagos oltóanyag szállítója.

Kiderülhet, ki áll az Omninvest mögött - ha az NBH is úgy akarja

Néhány hét alatt akkor is kiderülhet, hogy pontosan kik állnak a H1N1 vakcinát gyártó Omninvest Kft mögött, ha a cég tulajdonosi szerkezete láthatóan arra irányul, hogy a tényleges tulajdonosok elrejtőzzenek - mondta lapunknak egy biztonságpolitikai szakértő.

Csurran-cseppen a drágított vakcina árából az államnak

Egyik háttérintézményét, az EKI-t bízta meg az Egészségügyi Minisztérium a H1N1 elleni vakcina terítésével, bár még az intézet vezetője szerint sem foglalkoztak korábban ilyesmivel. Mire a gyártó cégtől a patikákba kerül az oltóanyag, több száz forintot drágul, amivel az állam körülbelül 800 milliót keres.

Nyilvános a vakcinaszerződés!

A patikai árban lévő többlet nagyobb részét egy állami szerv, az Egészségügyi Készletgazdálkodiási Intézet teszi rá a gyártói árra: a máskor szokásos 5-6%-os nagykereskedelmi árrés helyett 40%-ot.

Bátran sunyít az állam

Törvények felett állónak gondolhatja magát számos állami szervezet és önkormányzat, amikor a jogszabályokra fittyet hányva tart vissza közérdekű adatokat. Megtehetik, hiszen ha a bíróságon végül ki is derül, hogy nem a törvénynek megfelelően jártak el, felelősségre úgysem vonnak senkit.
Találatok: [6]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI