Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) [X]
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Százmilliókat szórtak el a bokszban, az ismerősök jól jártak, a szövetség csődben

Az ifjúsági ökölvívó-világbajnokság története azt mutatja meg, hogyan élnek vissza az Orbán Viktor sportszeretetének köszönhető gazdagsággal: ingyenes győri helyszín helyett 68 milliós rongyrázás a Duna Arénában, százmilliónál több a közeli munkatárs cégének hangosításra és ringvilágításra. A Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat fideszes elnöke már le is mondott szövetségbeli elnökségi tagságáról. Erdei Zsolt elnök még a helyén.

Ömlenek a láthatatlan milliárdok az olimpiaszervező céghez

Csak az idén 9,5 milliárd forintnyi adófizetői támogatásból gazdálkodhat a 2024-es budapesti olimpia projektcége, amit jövőre ugyanennyi pénz követhet. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Fővárosi Önkormányzat 50-50 százalékos tulajdonában lévő cég az MNB által elhíresült Eiffel Palace irodaházba költözhet – legalábbis ilyen tartalmú előterjesztés kerül szerdán a fővárosi közgyűlés elé.

Magyar olimpia: ötmilliárddal nő a pályázati költség, nyert Rogán szomszédja

Az állam 10 helyett 15 milliárd forinttal támogatja Budapest 2024-es olimpiai pályázatát, a finanszírozásba – a tao mintájára – cégek is beszállhatnak. Ez is közvetett állami támogatást jelent. Közben Rogán Antal szomszédjának ügynöksége 360 millió forintért népszerűsíti az olimpiai mozgalmat. A MOB sürgősségre hivatkozva kerülte ki a nyílt közbeszerzést.

Megszereztük és közzétesszük a teljes megvalósíthatósági tanulmányt a budapesti olimpiáról

A 2024-es budapesti olimpiai pályázatot megalapozó megvalósíthatósági tanulmány hasonlít Columbo felügyelő feleségéhez: mindenki tudja, hogy létezik, de még nem látta senki.

„Nettó hülyeség” – ki kell adni az olimpiai titkokat

Alaposan kiosztotta az adatvédelmi hatóság a Magyar Olimpiai Bizottságot (MOB), amely úgy vélte, nem számít közérdekűnek a 2024-es ötkarikás pályázat megvalósíthatósági tanulmánya. A MOB kiforgatva értelmezte az adatigénylést, ki kell adnia a tanulmányt – derül ki Péterfalvi Attila állásfoglalásából.

Ki kell adni a 2024-es olimpiai pályázat tanulmányát

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatala felszólította a Magyar Olimpiai Bizottságot, hogy küldje meg a 2024-es budapesti olimpiai pályázat megvalósíthatósági tanulmányát. A MOB szerintük "a pontosan és egyértelműen megfogalmazott adatigénylést kiforgatva értelmezte, ezzel is késleltetve a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok nyilvánosságra hozatalát".

Nagyüzemben hantáznak az olimpiai tanulmányról

A budapesti olimpia hatástanulmánya nem áll a Miniszterelnökség rendelkezésére – válaszolta a kancellária némileg váratlanul Pataki Mártonnak, az Együtt politikusának, aki párttársaival reménytelennek látszó küzdelmet folytat azért, hogy megismerje az 1400 oldalas dokumentumot.

Titokolimpia

A budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmánya a kockázatokra is kitér, amit a riválisok kihasználhatnának – erre hivatkozva igyekeznek titkolni az 1300 oldalas dokumentumot, amelyet a parlamenti frakcióvezetők csak a vita előtti nap vehettek kézbe.

Itt van a tételes lista a 2012-es olimpiai jutalmakról, nevekkel

Több mint egyéves procedúra után végre-valahára nyilvános, mennyit fizetett az állam a 2012-es olimpia után. Böngészhető a lista, így bárki megítélheti, jogosak és arányosak-e kifizetések. 228 millió forint sorsáról még mindig nincs információ.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Budapest 2024 olimpiai pályázat

Budapest 2024 olimpiai pályázat

// A 2024. évi nyári olimpiai játékok megrendezés jogáért az ajánlattételi verseny 2015. január 15-én indult el. A többlépcsős pályázat nyertesét a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a perui Limában dönti...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI