Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. [X]
Találatok: [39]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

A Grupo Milton spanyol módszere

Tavaly decemberi napirend előtti felszólalásában a Sukoró-ügyhöz hasonlította a Grupo Milton „ujpátyi megapláza" néven emlegetett beruházásának tervét Gulyás Dénes fideszes országgyűlési képviselő - aztán megfenyegették és elhallgatott.

Balatonring: nincs előrelépés az MFB-hitel ügyében

Jövő héten visszavonja a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a Sávoly településen létesülő MotoGP-versenypálya megközelítéséhez szükséges, a Magyar Államot terhelő útépítésre kiírt nyílt közbeszerzést - mondta az Indexnek Fazakas Orsolya, a NIF kommunikációs igazgatója.

Börtöntől félnek az állami cégvezérek

Hűtlen kezelés, törvénytelen szerződések, tiltott állami támogatás árnya lebeg a sávolyi motorpálya-beruházás felett. Az ügyben érintett állami cégek kifarolnának az ügyletből, de a Magyar Fejlesztési Bankot és a Magyar Turizmus Zrt-t is kormányhatározat kötelezi a részvételre.

Szlovákiának harmadáron van Sávolya

Magánbefektetők pénzéből, egy fillér állami támogatás nélkül épült a pár hónappal ezelőtt, 2009 őszén Dunaszerdahely mellett átadott Slovakiaring.

A kormány sem győzte meg a sávolyi kockázatok miatt aggódó PM-eseket

Nyilvánosságra hozta a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) azokat a pénzügyminisztériumi feljegyzéseket, amelyekből kiderül, hogy a tárca vezetői és szakértői tavaly miért nem támogatták a sávolyi motorversenypálya megvalósítására végül megszavazott állami hitelt és hitelgaranciát.

Kiderül a sávolyi igazság

Kedden a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szervezet nyilvánosságra hozta a pénzügyminisztérium sávolyi beruházással kapcsolatos szakértői anyagait.

A TASZ nyilvánosságra hozta a PM szakértői anyagait - Vajon mi alapján döntött a kormány?

A TASZ nyilvánosságra hozta a sávolyi projekt állami támogatásával kapcsolatos pénzügyminisztériumi szakértői anyagokat, és szakértőkkel elemeztette a múlt héten nyilvánosságra hozott KPMG-tanulmányt.

Sávoly: vannak kockázatok

Adottak a feltételek ahhoz, hogy szerdán lezáruljon a Balatonring beruházás hitelszerződésének előkészítése, és azt a felek alá is írják. Ez a feltétele annak, hogy határidőre elkészülhessen a motorversenypálya – közölte péntek délután Suchman Tamás , a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, a sávolyi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a helyszínen, Sávolyon tartott tájékoztatóján.

A Balatonring-ügy áttekintése

Egyre átláthatatlanabb a Sávolyi beruházás körül kialakuló botrány. A HírExtra ezen a helyzeten szeretne változtatni. Időrendbe szedtük, hogy mi történt a Balatonring körül 2008 nyarától kezdve.
Találatok: [39]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Akták

Pátyi golffalu

Pátyi golffalu

Páty önkormányzata 2002-ben engedélyezte a belga tulajdonú Jabinor Ingatlanberuházó Kft.-nek, hogy golfpályája épüljön a Telkivel határos 120 hektáros területen, 10 milliárd forintos beruházás...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI