Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Személyek:
Szima Gábor [X]
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Andy Vajna, Garancsi, Szima: nagyüzem Orbán oligarchakeltetőjében

"Oligarchacsere" címmel jelent meg a Vasárnapi Hírek szeptember 28-i számában Becker András elemzése. A cikk a "Magyar Polip 2 – A posztkommunista maffiaállam" című, jövő héten megjelenő kötetben szereplő tanulmány rövidített változata.

Magát nyomta le az állam Vajnáékért

A nemzetgazdasági tárca titkolózik, a Szerencsejáték Zrt. pedig szemérmesen félrenéz és beletörődik, hogy a kaszinómutyi vesztese lett: a koncessziók kiosztásánál a jelek szerint állami segítséggel nyomta le az állam cégét a debreceni focicézár és a filmipari kormánybiztos érdekeltsége. Ráadásul kétséges, hogy a könnyített feltételeknek megfeleltek-e egyáltalán a győztesek. A Szerencsejáték Zrt. nemhogy nem nyert, milliárdokat veszít. Az pedig már senkit nem zavar, hogy a piacnyitás ellentétes mindazzal, amit a kormány "krédóként" eddig vallott.

Buják Attila: Főnyeremény

„A mi politikai családunk krédójával önmagában ellentétes a szerencsejáték” – mondta Lázár János a nyerőgépek puccsszerű betiltásakor. Hosszú út vezetett a puritán betiltástól a kaszinókoncesszió állami feltételeinek meghirdetésén át (2013) az első engedélyek mostani kiadásáig. Előttünk áll a két győztes, aki a politikai család krédójától idegen terepen – a kaszinók és night-clubok világában – teszi próbára képességeit. Andy Vajna filmcézár-kormánybiztos és Szima Gábor futballcézár-üzletember személyében a hét kaszinó megbízható kezekbe került. Néhány csavar azért volt a történetben. BUJÁK ATTILA írása.

Különös cégügyek az állami kaszinóbiznisz hátterében

Andy Vajna kormánybiztos öt, Szima Gábor vállalkozó, a debreceni focicsapat volt tulajdonosa két kaszinókoncessziót kap. A koncessziókat nyilvános pályázat nélkül osztotta ki a nemzetgazdasági minisztérium, erre a szerencsejáték-törvény lehetőséget ad a tárcának. A döntésnek mindkét kedvezményezettnél vannak különös részletei.

Andy Vajna és Szima Gábor viszi a kaszinókat

nemzetgazdasági tárca közzé tette, hogy ki alakíthat ki kaszinókat az országban. A nyertes két kormányközeli vállalkozás érdekkörébe tartozó társaság lett.
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Akták

Simicska-közeli cégek állami megbízásai

Simicska-közeli cégek állami megbízásai

A Fidesz 2010-es kormányra kerülése óta a volt APEH-elnök, Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó cégek - többek között az átláthatatlan tulajdonosi hátterű Közgép Zrt. - sorra nyerik a...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI