Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Genexpo 2010 Hungary Kft. [X]
Találatok: [29]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Hat éve nincs gyanúsított Gyurcsányék világkiállítása miatt

Lassan hat éve tart a nyomozás a 2010-es kínai világkiállítás magyar pavilonjának ügyében, de még gyanúsítottig sem jutottak el a hatóságok.

Nyomoznak az eltűnt pénzek után

Több fontosabb ügyben, így a moszkvai ingatlaneladás, a sanghaji világkiállítás és a mezőhegyesi ménesbirtok eladása kapcsán, valamint a sukorói földcsere ügyében indított nyomozásokban sem történt érdemi elmozdulás a nyáron. Az említett bűncselekmények elkövetői az államnak több milliárd forintos kárt okoztak.

A Gömböc segíthet megérteni a dínókat

A Gömböc, a Rubik-kocka óta talán leghíresebb találmány nemzetközi népszerűségnek örvend, ám itthoni sorsát némileg beárnyékolta a politika. Jobbra, vagy balra dől?

A Genexpo 2010 Hungary tagadja, hogy olcsó égőket számlázott volna horribilis összegekért

Nem 800 forintos háztartási halogén égőket szereltek be a sanghaji expo magyar pavilonjába darabonként 13 ezer forintért, hanem különleges kivitelű, számítógéppel vezérelt LED-izzókat tartalmazó egységet, derül ki a magyar részvételt szervező Genexpo 2010 Hungary Kft. közleményéből.

Villanykörte tizenötszörös áron

A sanghaji világkiállítás magyar pavilonja körüli ügyben és a madárinfluenza elleni vakcinát gyártó Omninvest Kft.-vel szemben is feljelentést tett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) – jelentette be Papcsák Ferenc leköszönő kormánybiztos.

Papcsák „drámai céghálója”

A sanghaji világkiállítás magyar pavilonja esetén hűtlen kezelés, a H1N1 elleni vakcinát gyártó Omninvest Kft. ellen pedig jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt tett-tesz feljelentést a Kehi.

A bíróságon folytatódhat az expósztori

Bár a hét végén véget ért a sanghaji világkiállítás, a magyar részvétel lebonyolításával még a Gyurcsány-kormány által megbízott Genexpo 2010 Hungary Kft. és számos alvállalkozója, valamint Huszty András korábbi kormánybiztos számára a bíróságon folytatódhat a történet.

A régi magyar kém cégének bomba üzlet volt a sanghaji expó

Alaptalanul fizettek ki 661 millió forintot a sanghaji világkiállítás magyar pavilonja fővállalkozójának, a Genexpo Kft.-nek, úgy, hogy tényleges teljesítés nem történt, vagy a költségeket eltúlzottan számolták – ez áll a lapunk birtokába került dokumentumban.
Találatok: [29]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai,...
MÁV Cargo privatizáció

MÁV Cargo privatizáció

A MÁV Cargo privatizációjára a MÁV Zrt. 2007 május végén írt ki pályázatot. Az eljárás során a 12 induló közül 102,5 milliárd forintos ajánlatával a Rail Cargo Austria (RCA) és partnere a Győr-Sopron-Ebenfurti...
Kormányzati negyed

Kormányzati negyed

2006 decemberében döntött a kabinet a kormányzati negyed megépítéséről, az építkezés helyének pedig a Nyugati Pályaudvar mögötti területet jelölték ki. A Fidesz 2007-ben a Legfőbb Ügyészséghez...
Felzárkóztatási pénzek elherdálása (ORÖ)

Felzárkóztatási pénzek elherdálása (ORÖ)

2015 januárjában Hadházy Ákos, az LMP korrupciós szakszóvivője komoly vádakat fogalmazott meg az Országos Roma Önkormányzattal (ORÖ) szemben: állítása szerint a cigány munkanélküliek álláshoz...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI