Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
háttér [X]
Személyek:
Joáv Blum [X]

Joáv Blum

Joáv Blum izraeli-magyar állampolgár a Zsidó Világszövetség alelnöke, örökös tagja a jobboldali Likud pártnak, emellett 2000 óta Magyarországon is érdekelt ingatlanbefektető. Nevéhez köthető a sukorói telekcsere.

Találatok: [10]  Oldalak:   1

Már ma dönthet is Sukoró-ügyben a Kúria

Sukoró-ügyben a Kúria ma kezdi tárgyalni azt a polgári pert, amelyet a magyar állam indított Joav Blum magyar-izraeli befektető ellen a King’s City elnevezésű turisztikai beruházáshoz kötődő telekcsere-szerződés érvénytelenségének megállapítása érdekében.

A Kúriához fordul Joav Blum

Jogi képviselője útján felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához a sukorói telekcsere-szerződést jogerősen is semmisnek kimondó, a Fővárosi Ítélőtábla által a közelmúltban hozott ítélet ellen Joav Blum – értesültünk.

Sukoró-per: létezik-e az időutazás?

Az állam kérését elutasítva egyelőre nem hozott részítéletet a Fővárosi Törvényszék arról, jogos-e az állam 2,1 milliárdos kötbér-követelése a Suko-róra tervezett kaszinó koncessziós szerződése után. Eközben az sem tisztázott, hogy jogszerűen bontották-e fel a koncessziós szerződést a KC Bidding Kft.-vel.

Sukoró-ügy: vádemelés később

Ismét meghosszabbította a vád-előkészítési szakaszt az ügyészség a Sukoró-ügyben, a vonatkozó jogszabály szerint azonban július elején mindenképpen döntenie kell a vádemelésről. Előbb még jogerős ítélet születik a büntetőeljárás kapcsán is érintett telekcsere-szerződés semmissége tárgyában folyó polgári perben.

Érvénytelen a csereügylet

Helyreállt az eredeti állapot, vagyis a Fejér Megyei Bíróság szerint semmis a sukorói King’s City megvalósításáért kötött telekcsere-szerződés.

Sukorói telekcsere - Kirendelt igazságügyi szakértőt hallgatott meg a bíróság

A telekcsere ügyében indított polgári per csütörtöki tárgyalásán a sukorói ingatlanokat az ügyészségi értékbecslő által megállapítottnál valamivel kisebb értékűre, a cserére felajánlott Pest megyei telkeket pedig az ügyészségi értékbecslőnél magasabbra értékelte a bíróság által kirendelt igazságügyi szakértő.

Sukoró-ügy: Oszkót is meghallgatták ma

Oszkó Péternek, a Bajnai-kormány pénzügyminiszterének a tanúkénti meghallgatásával folytatódott a tervezett King's City kaszinó- és turisztikai beruházáshoz kötődő sukorói telekcsere érvénytelenségének megállapítására, és a szerződést megelőző állapot visszaállítására indított polgári peres eljárás csütörtökön Székesfehérváron, a Fejér Megyei Bíróságon.

Gyurcsány és a Sukoró-ügy: "Mondtuk Budainak, gyűjtsenek még"

Budai Gyula elszámoltatási biztos minden követ megmozgat, hogy a vádlottak padjára ültesse Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt. Eközben a fideszes politikus ügyvédi irodájával kapcsolatos büntetőügyet elévülésre hivatkozva irattározta az ügyészség.
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Akták

Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai,...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI