Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
háttér [X]
Személyek:
Simon Zsolt [X]
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Mr. Funk

Több új céget is bejegyzett az elmúlt hetekben Andy Vajna, aki az ingatlanbiznisz mellett a fánküzletbe is belevághat. A TV2 is valószínűleg a filmügyi biztos tulajdonlása mellett működhet tovább, de hosszú évekig pereskedhet még a csatornáért. A tranzakció zárása ráadásul így is elhúzódott, emiatt több tervezett üzletet elcsaklizott Vajnáék elől a nagy konkurens RTL.

Visszaüt a TV2-ügy?

Simicskáék a cégbíróságban még bízhatnak, de versenyhivatali engedélyük a hónap végéig szinte biztosan nem lesz. Az egykori Fidesz-pénztárnok hosszabb távon bukhat is a dologgal, megvan ugyanis a recept, hogyan lehet kijátszani opciós szerződéseit, amelyekből valószínűleg akad még néhány.

A TV2 vezetői szerint Simicskáék opciós jogának sem a keletkezése sem a lehívása nem volt jogszerű

Tovább bonyolódik a TV2 körüli botrány. A csatorna kiadott egy sajtóközleményt, amiben tisztázni próbálják, mi is volt pontosan a Simicska-közeli Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. opciós joga, amit októberben érvényesített, ezzel borsot törve a csatornát épp ekkor szintén megvásárló Andy Vajna orra alá.

Vajna áll nyerésre a TV2-botrányban?

Fonyó Károly hiába jelentette be hogy október 13-én megvette a TV2-t, mert egy helyre, a Gazdasági Versenyhivatalhoz nem jelezte, márpedig ilyen volumenű tranzakciót GVH-engedély nélkül nem lehet megkötni.

Hatalmas pofon Vajnáéknak: Fonyóék nevükre vették a TV2-t, óriási per lesz

Csütörtök óta megy a találgatás, hogy most akkor kié is a TV2. Aznap Andy Vajna bejelentette, hogy megvette a csatornacsaládot Yvonne Dederick és Simon Zsolt cégvezetőktől. Két órával később Fonyó Károly - Simicska Lajos üzlettársa - cége, a Megapolis Média jelezte: ők már kedden éltek opciós jogukkal, és övék a tévé. Megvannak az ügy kulcsdokumentumai.

Kitrükközhette Simicskáékat a TV2 vezetése

A 444-nek Fonyó Károly, a magát a tévé tulajdonosának tekintő Simicska-közeli üzletember azt mondta, hogy elhúzódó jogvitára számít.

A rezsicsökkentés miatt törhetett ki a Fidesz–RTL Klub-háború

Közel egy éven keresztül figyeltette, vizsgálta a kormány az RTL hírműsorait, majd megállapította, hogy a tévé elfogult a kabinettel szemben, túl sok „negatív” hírt közöl, pedig a TV2 kiegyensúlyozottabb. A hvg.hu birtokába került vizsgálat információink szerint szerepet játszott abban, hogy a kormánypárt viszonya megromlott az tévétársasággal, mely végül a reklámadó fő célpontja lett. Az elemzés szerint az RTL még szegény gyerekeket is bevetett, hogy rossz színben tüntesse fel a rezsicsökkentést.

Egy kis figyelmesség a főnök fája alá

December 23-án a Tv2 menedzsmentje bejelentette, hogy a vállalat két vezetője, a vezérigazgató Simon Zsolt és a pénzügyi igazgató Yvonne Dederick megvásárolják a tulajdonos ProSiebenSat.1-tól a Tv2 csatornacsaládot üzemeltető MTM-SBS Zrt. 100 százalékát. A sajátos konstrukcióban bonyolódó ügylet mögött a piac kormánypárti szándékot sejt.
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Akták

Origo-ügy

Origo-ügy

2014 júniusában váratlanul felmondott az Origo vezetése a lap főszerkesztőjének, Sáling Gergőnek. Sajtóhírek szerint Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető csúcsminiszter nyomására, aki túl...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI