Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
MÁV Informatika Zrt. [X]
Találatok: [27]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Félmilliárdos kár a MÁV cégénél?

Napokon belül dönthet arról az ügyészség, hogy vádat emel-e a MÁV Informatikánál (MÁVI) a Gyurcsány-kormány idején történt, legalább 460 millió forintos hűtlen kezelés gyanújával folytatott eljárásban – értesült a Magyar Nemzet.

Utasítás a Legfőbb Ügyészségtől

A MÁV Informatika Zrt.-nél elrendelt nyomozás folytatásáról intézkedett a Legfőbb Ügyészség, miután az eljárás korábbi lezárásával kapcsolatos panaszt elbírálta, és az abban foglaltakat részben megalapozottnak találta – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére az LÜ.

Leváltották a MÁV Informatika vezérét

Leváltották Katus Gábort a MÁV Informatika Zrt. éléről, az új vezérigazgató Sánta Zoltán, tudta meg az Index, értesülésünket a MÁV is megerősítette. Sánta korábban a távközlési osztályt vezette a cégnél.

Egy kicsit könnyebb lesz lopni MÁV-nál

Cégekre szabott közbeszerzések, drágán vásárolt zúzott kő, gyanús literes ásványvíz, papíron létező járda. A MÁV compliance osztályát nem rég hozták létre, máris tízmilliókat spórolt meg az állami vasúttársaságnak a kétes ügyek feltérképezésével, az új vezetés azonban hallani sem akar a közbeszerzések körül szaglászó társaságról.

MÁV Informatika: panasszal éltek

Panaszt jelentett be a MÁV Informatika (MÁVI) Zrt. képviselője a Fővárosi Főügyészség nyomozást megszüntető határozata ellen – erősítették meg a Magyar Nemzet értesülését a Fővárosi Főügyészségen.

Nyolcvanmilliós károkozás

Csaknem nyolcvanmillió forint kárt okoztak a MÁV Informatika Zrt.-nek a cég egyes vezető tisztségviselői, ezért a nyomozás lezárását követően a rendőrség vádemelési javaslattal fordult a Fővárosi Főügyészséghez.

Vádemelés vár a MÁV Informatika vezetőire

Indokolatlan szerződéseket kötöttek, és több embert munkavégzés nélkül foglalkoztattak a MÁV Informatika Zrt.-nél azok a vezetők, akik ellen vádemelési javaslatot tett a BRFK.

Hatalmas kárt okoztak a volt MÁV-vezetők

A Magyar Nemzet értesülései szerint vádemelési javaslattal zárta a BRFK a MÁV Informatika Zrt. ügyében hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújával indított nyomozást.

Budai Gyula 15 milliárdot hiányol a MÁV-nál

Elkészült az elszámoltatási kormánybiztos összefoglaló jelentése a MÁV háttérintézményeinek privatizációjáról és a vasúttársaság más jogügyleteiről. Budai Gyula 15 ügyben vélelmez visszásságot, ami megállapítása szerint csaknem 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a MÁV-nak.

Tízmilliókat fizettek a semmiért?

Újabb bűncselekménnyel gyanúsítják Hosszú Sándort – értesült lapunk. A Kóka János gazdasági minisztersége idején a vasutaskörökben egyszerűen SZDSZ-es cégnek titulált MÁV Informatika korábbi vezetőjét 2009-ben elsőként hallgatták ki jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával.
Találatok: [27]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

BKV-ügyek

BKV-ügyek

A „BKV-ügy” a 2009 nyarán kirobbant, a BKV túlzott végkielégítési, valamint a korábbi, a cég számára állítólagosan aránytalanul hátrányos szerződéskötések körüli botránysorozat, mely...
Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai,...
MÁV Cargo privatizáció

MÁV Cargo privatizáció

A MÁV Cargo privatizációjára a MÁV Zrt. 2007 május végén írt ki pályázatot. Az eljárás során a 12 induló közül 102,5 milliárd forintos ajánlatával a Rail Cargo Austria (RCA) és partnere a Győr-Sopron-Ebenfurti...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI