Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
önkormányzat [X]
Intézmények:
Parlament [X]
Találatok: [40]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

KDNP: A saját családok pártján

Hargitai János KDNP-s országgyűlési képviselő és az előzetesben lévő Buda-Cash-vezér, Tölgyesi Péter rokonok – írta meg a Blikk. Tölgyesi az élettársa a képviselő lányának, Hargitai Lindának, gyerekük is született pár hónapja. Esküvőről nem tudni, de azért egy gyerek születése csak ad alkalmat arra, hogy találkozzon egy gyerek apja és nagyapja.

A rendőrség is nyomozott a Kossuth téri fairtások miatt

A Kossuth tér fáinak áprilisi kiirtása bővelkedik a jogszerűtlenség gyanúját felvető fordulatokban, a mostani, egész teret érintő tarvágás megértését viszont segíti a Károlyi-szobor körüli liget tavalyi kiirtásának története.

Eltolják a polgármesteri összeférhetetlenséget

Az eredeti tervekkel szemben az új Országgyűlés megalakulásakor mégsem lépnének életbe a képviselői összeférhetetlenségre vonatkozó szigorúbb szabályok, ha elfogadják a Fidesz fontosabb kerületi polgármestereinek ötletét, hogy 2014-ben még beleszólhassanak az önkormányzati választásokba is.

Századvég-sztori: milliárdos birodalmat épít Orbán háttérembere

Közel egymilliárd forintot keresett pár hónap leforgása alatt a Fidesz-közeli Századvég-csoport – derült ki egy októberi bírósági tárgyaláson. Ám a miniszterelnök főtanácsadójához köthető csoport nemcsak a kormány támogatását élvezi, a Fidesz-frakciónak és az MFB-nek is adnak tanácsokat, továbbá a kormányváltás óta a piacon is lendületet vettek, miután felismerték, az egészség jó befektetés. Megpróbáltuk feltérképezni a századvéges társaság szövevényes érdekeltségeit.

Borkai nem vallotta be fizetését

Borkai Zsolt nem vallotta be győri polgármesteri fizetését a vagyonnyilatkozatában. Lapunk munkatársa a január 31-i hatállyal beadott legújabb vagyonnyilatkozatokat áttekintve bukkant rá arra, hogy a győri polgármester hiányosan töltötte ki bevallását.

Vagyonbevallások: Lázár sokat kaszált, Gyurcsánynak nőtt az adóssága

Több képviselő is sikerrel csökkentette hitelét 2011-ben, míg megtakarításaik jelentősen nőttek – derül ki a most hozzáférhetővé vált vagyonnyilatkozatokból. Néhány honatyának a havi jövedelme is jelentősen emelkedett.

Újabb képviselői kiváltságokat lobbiztak be Lázár tervébe a fideszesek

Puhul a parlamenti képviselők juttatásairól, pótdíjairól szóló Lázár János által beterjesztett tervezet. A hvg.hu birtokába került koncepcióban már mobiltelefonpénz, hotelszámla-kiegyenlítés is szerepel, és várhatóan a bizottsági tagságuk után járó kiegészítést sem törlik el.

1,7 milliárdot vágnak zsebre az álláshalmozók

Aprópénz az az összeg, amelyet a költségtérítés tervezett átalakításával a politikusok elveszíthetnek jövőre.
Találatok: [40]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI