Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
önkormányzat [X]
Akták:
Pátyi golffalu [X]
1.500.000.000 Ft

Pátyi golffalu

Pátyi golffalu

Páty önkormányzata 2002-ben engedélyezte a belga tulajdonú Jabinor Ingatlanberuházó Kft.-nek, hogy golfpályája épüljön a Telkivel határos 120 hektáros területen, 10 milliárd forintos beruházás keretében. Amikor a Grupo Milton is belépett a projekt előkészítésébe, 100 milliárd forintra bővítették az összeget, mivel a beruházás innentől nem csak golfpályát foglalt magában, hanem szállodát, iskolát, lakóparkot, konferenciaközpontot, éttermeket, bevásárlóutcát és bevásárlóközpontot. A tervrajzokat a Ribas építészirod a készítette, amelyekből kiderül, hogy a projekt célja Páty községének kiterjesztése és egy új lakóövezet létrehozása: háromszáz villa, hatszáz ikerház, ezernégyszáz lakás, két hotel, uszoda építésével.

Találatok: [29]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

A Grupo Milton spanyol módszere

Tavaly decemberi napirend előtti felszólalásában a Sukoró-ügyhöz hasonlította a Grupo Milton „ujpátyi megapláza" néven emlegetett beruházásának tervét Gulyás Dénes fideszes országgyűlési képviselő - aztán megfenyegették és elhallgatott.

Önkormányzati választás: Pátyon a golffalu pártfogói és ellenzői küzdenek egymással

A Pest megyei Pátyon a Híd, illetve az Összefogás a Faluért néven két, az időközben meghiúsult golfprojekt támogatóit, illetve ellenzőit felvonultató csoport küzd meg egymással az önkormányzati választáson.

A nagy játszma a pátyi golffaluban

Egy amerikai mondás szerint a jó házasságok az égben, a jó üzletek a golfpályán köttetnek.

Befagyasztották a hatalmas pátyi golffalu építését

Egyelőre biztosan nem épül meg a Pátyra tervezett golffalu, miután a pátyi önkormányzat csütörtökön visszovonta azt az építési szabályozási tervet, amely lehetővé tette volna a beruházást. A beruházó Grupo Milton nem tudta határidőre megszerezni azokat a földeket, ahol az 1800 lakásos lakópark megépült volna.

A pátyi beruházást is vizsgáltatnák Papcsákkal a civilek

Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztosnak címezett levelükben a leendő pátyi golffaluval kapcsolatos aggályok kivizsgálását kéri a Páty Nem Eladó Civil Összefogás.

Pátyi golfprojekt: feljelentés-kiegészítést nyújtottak be a civilek

A pátyi civilek feljelentés-kiegészítést nyújtottak be az ügyészséghez, ugyanis tudomásukra jutott, a Grupo Milton mellett egy másik céget is megbízott az önkormányzat a leendő golfberuházás részét képező út megépítésével.

Vizsgálódik a rendőrség Pátyon

Különösen jelentős csalás gyanúja miatt már a rendőrség is vizsgálódik a Pátyra tervezett golfberuházás ügyében – olvasható egy térségi civil szervezet közleményében.

Már a pátyi ingatlan ügyében is nyomoz a rendőrség

Az ombudsman, az Alkotmánybíróság és az ügyészség után már a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya is vizsgálódik Pátyon a golfprojekttel kapcsolatban - írja a Páty nem eladó civil összefogás hétfői közleménye.

2,7 milliárdos kétséggel biztosította be a golffalut Páty

A pátyi képviselők által választott értékbecslő szerint 2,71 milliárdot, egy helyi ingatlanos szerint csak 15 millió forintot ér az a székesfehérvári földterület, amelyet a Pátyra golflakóparkot tervező Grupo Milton ajánlott fel az önkormányzatnak biztosítékként.

Megszorongatták a pátyiak a golffalut engedélyező önkormányzatot

Nyárig biztosan nem lesz semmi a Páty határába tervezett hatalmas golffaluból, mert a pátyi képviselőtestület eltolta nyárra az építkezést szentesítő önkormányzati határozat hatályba lépését.
Találatok: [29]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

Pátyi golffalu

Pátyi golffalu

Páty önkormányzata 2002-ben engedélyezte a belga tulajdonú Jabinor Ingatlanberuházó Kft.-nek, hogy golfpályája épüljön a Telkivel határos 120 hektáros területen, 10 milliárd forintos beruházás...
Belvárosi ingatlanpanama (VI.-VII. kerület)

Belvárosi ingatlanpanama (VI.-VII. kerület)

A főváros VII. kerületének önkormányzata 2003-ban és 2004-ben értékesített tisztázatlan körülmények között nyolc Belső-Erzsébetvárosban található, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant....
Kormányzati negyed

Kormányzati negyed

2006 decemberében döntött a kabinet a kormányzati negyed megépítéséről, az építkezés helyének pedig a Nyugati Pályaudvar mögötti területet jelölték ki. A Fidesz 2007-ben a Legfőbb Ügyészséghez...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI