Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Személyek:
Pleschinger Gyula [X]
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Megtartja L. Simon a másodállását

Hihetetlen! Saját jövőbeli pozícióját érintő törvénymódosítást nyújtott be a leendő kulturális államtitkár, L. Simon László a parlament elé csütörtökön.

Kivizsgáltatjuk az állam­titkár pénzét

Hiába a Blikk cikkei, ismert jogászok egyértelmű álláspontja, Pleschinger Gyula adó- és pénzügyekért felelős államtitkár hallgat a havi 300 ezer forintos fizetéséről. Lapunk ezért úgy döntött, összeférhetetlenségi eljárást kezdeményez a parlament mentelmi bizottságánál.

Pleschinger nem lehet igazgatósági tag

Fizet az államtitkár vagy sem? Ha bebizonyosodik, hogy a Blikknek van igaza, úgy Pleschinger Gyula gazdasági államtitkár mintegy 1,8 millió forintot vett fel törvénytelenül az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) igazgatóságának tagjaként. Így a pénzt illene visszafizetni, még ha egy későbbi törvénymódosítás meg is szüntethetné az összeférhetetlenséget.

1,8 millió jogtalanul az államtitkárnak

Hiába a tiltás, Pleschinger Gyula, a gazdasági tárca államtitkára három állásban is dolgozik, és mind a háromért szép summát kap.

1,5 milliárdot kerestek a fejesek!

Tízmilliókat kaszáltak tavaly is a kormánytagok és az államtitkárok. Orbán Viktor miniszterelnök épp hogy a 42 fős mezőny első félében végzett: a kormányfő csak a huszadik legjobban kereső politikus volt.
Találatok: [5]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI