Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
SAP Hungary Kft. [X]
Találatok: [21]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Az informatikai iparban többen kartelleznek, de visszatartó-e a bírság?

Az elmúlt években az informatikai szektor jó pár meghatározó nagyvállalatáról kiderült, hogy kartellezett - mondta az InfoRádióban a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője.

Bajnai kérésére Vahl Tamás visszalép, nem lesz miniszter

Vahl Tamás visszalépett a gazdasági miniszteri jelöléstől. Kartellvádak és bírságok voltak az SAP Hungary-nál töltött vezetői évei alatt. A Transparency International felszólította Bajnait, vonja vissza a jelölést, ezt meg is tette.

GVH: 3 informatikai kartelldöntés már jogerős

Jogerőssé vált a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2006. évi szeptemberi döntése a Paksi Atomerőmű Rt. első közbeszerzési eljárásáról, s ezzel a hivatal által a feltárt informatikai kartellekből már három jogerős.

Az oktatási tárca is tudhatott Vahl Tamás bulijáról

Vahl Tamás nem veszi át Bajnai Gordon helyét a nemzeti gazdasági minisztérium élén – a jelölt ma reggel visszalépet, mert nem akarta, hogy az új kormány kartellezési ügye miatt támadható legyen.

Köztársasági érdemrend és GVH-bírság - a visszalépett jelölt előélete

A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje, valamint kartellbüntetések sora egyaránt felírható Vahl Tamás korábbi gazdaságiminiszter-jelölt neve mellé, akinek visszalépését csütörtök reggel fogadta el a miniszterelnök. De nem csak egy általa vezetett vállalathoz köthető botrány, az IT-szakember akkor állt az AAM élén, amikor kirobbant a tanácsadó cég milliárdos tanácsadói botránya a BKV-val.

Köztársasági érdemrend és GVH-bírság - a visszalépett jelölt előélete

A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje, valamint kartellbüntetések sora egyaránt felírható Vahl Tamás korábbi gazdaságiminiszter-jelölt neve mellé, akinek visszalépését csütörtök reggel fogadta el a miniszterelnök.

Vahl Tamás visszalépett

Vahl Tamás visszalépett a gazdasági miniszter jelöléstől. Ma lett volna bizottsági meghallgatása. Visszalépését Podolák György, az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottság elnöke jelentette be.

Kartellekkel terhelt a gazdasági miniszterjelölt múltja

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) három ügyben is elmarasztalta az SAP Hungary Kft.-t kartellezésért abban az időszakban, amikor a gazdasági tárca várományosa, Vahl Tamás irányította az informatikai óriás magyar leányvállalatát.

Kartellezésért kapott megabírságot a miniszterjelölt cége

Több mint tízmilliárdos kartellezés miatt szabtak ki hatalmas összegű, csaknem 700 milliós bírságot 2006-ban a jelenlegi gazdasági miniszterjelölt, Vahl Tamás akkori cégére, az SAP Hungary-ra.

Kartellpereket nyert a GVH

A GVH korábbi határozataiban informatikai és vadgazdálkodó társaságokat büntetett kartellezésért.
Találatok: [21]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

Sulinet-botrány

Sulinet-botrány

A Sulinet a magyarországon lappangó digitális írástudást volt hivatott fejleszteni a diákokban. A programhoz köthető botrány első etapja az volt, hogy 1997-ben Kóka János érdekeltsége (Elender) nyert...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI