Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) [X]
Találatok: [84]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  >>

A Röszkén előállított vámosok fele már előzetes letartóztatásban van

A záhonyi vámos maffia után egy röszkeit is leleplezhettek a nyomozók. A kedden előállított harminchárom pénzügyőr közül már tizenöt előzetes letartóztatásáról is döntöttek. Akár húsz évet is kaphatnak majd, ha bebizonyosodna, hogy valóban szervezetten hagyták magukat megvesztegetni.

Így sikerült az elszámoltatás az első Orbán-kormány bukása után

Azt gondolná az ember, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által rendszere legfontosabb pillérének titulált legfőbb ügyész, Polt Péter az ostorát csattogtatva, perdöntő bizonyítékokat eltüntetve érte el, hogy beosztottai a politikusok számára kínos, kellemetlen ügyeket frappáns indoklásokkal szüntessenek meg, holott az emberi gyarlóság is jelentősen az ügyek kifulladására játszott. A legfőbb ügyész pályaívével, valamint az ügyészség által olykor sajátos indoklással megszüntetett politika-közeli ügyekkel már foglalkoztunk, most jöjjön az, hogy a 2002-es kormányváltás után miként dőlt dugába az előző ciklus gyanús ügyeinek számonkérése. Nem kellett nagyon erőltetni, az elszámoltatásért felelős államtitkárt viszont később elítélte a bíróság.

A magyar szervezett alvilág őstörténete 3.: Trükk a vámon, vödör a vagonban

Igazán súlyos problémák a háztartási tüzelőolajjal (hto) való kereskedelemben jelentkeztek. A legfőbb gondot az jelentette, hogy a piacon egyrészt beszerezhető volt az üzemanyagnak használatos és így adóköteles gázolaj, másrészt pedig az adómentes hto. A két anyag felhasználási paraméterei lényegében azonosak voltak, s mivel a kettő között az árkülönbség egyre nőtt, mind többen vásároltak hto-t dízel gépkocsijukba. Az árkülönbözet milliárdos jövedelmekhez juttatta azokat, akik belföldön - s persze illegálisan - üzemanyagként tudták értékesíteni a tüzelőanyagként importált olajat.

Lobbanáspont

Pénzügyőrök és volt rendőrök is érintettek egy Pest megyei olajos bűncselekményben. A szálak a Tasnádi-ügyig vezetnek.

Hamis márkás cipők miatt hagyta magát megvesztegetni két pénzügyőr

Hamis márkás cipőkön akart megosztozni két pénzügyőr, de lebuktak. A nyíregyházi törvényszék felfüggesztett börtönt szabott ki rájuk.

Öt évre ítélték a pénzügyőrség egy volt parancsnokát

A jogerős ítélet szerint az egykori vezető kedvezőbb vámeljárást ígért egy pécsi vállalatnak, amennyiben ott ismerőse cégét bízzák meg az őrző-védő feladatokkal.

Telefonmegvonással a rendőri korrupció ellen?

Szakmailag indokolatlan és emberileg méltánytalan a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) szerint a szeptember 30-án hatályba lépett új szolgálati törvény azon kitétele, amely szerint az egyenruhás rendőrök szolgálatban nem tarthatják maguknál a magán-mobiltelefonjukat. Ez az előírás egyaránt vonatkozik az utcai járőrökre, a fogdaőrökre, a határrendészekre, a személy- és objektumőrökre.

Bíróság előtt a vesztegetéssel vádolt VPOP-parancsnok

A többi közt hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel vádolják a VPOP volt dél-dunántúli parancsnokát és társát, akiknek büntetőpere csütörtökön kezdődik a Baranya Megyei Bíróságon.

Vesztegetés vádjával áll elszámoltatás előtt B. Gyula

Vesztegetéssel állították bíróság elé a vámőrség korábbi pécsi regionális parancsnokát. A vád szerint a férfi csaknem másfél milliárd forint előnyt ígért az Elcoteq Magyarország Kft.-nek, ha a cég a parancsnok barátjának vállalkozására bízza a gyár őrzését.

Részben elismerte bűnösségét a vesztegetéssel vádolt volt pénzügyőrparancsnok

Bakos Gyula, a Vám- és Pénzügyőrség volt dél-dunántúli regionális parancsnoka az első vádpontban tagadta, a másodikban elismerte bűnösségét a csütörtökön kezdődött büntetőper tárgyalásán.
Találatok: [84]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  >>

Akták

Egymásért Egy-Másért-ügy

Egymásért Egy-Másért-ügy

2007 áprilisában számolt be először róla a sajtó, hogy hat, az Egymásért Egy-Másért Alapítványhoz köthető személyt vettek őrizetbe vám- és áfacsalás gyanújával. A gyanúsítottak a vád szerint...
Kármán-ügy

Kármán-ügy

Kármán Irén, oknyomozó újságírónő, azután került a médiafigyelem központjába, hogy pest­erzsébeti lakása közelében ismeretlenek megtámadták és megverték, majd másnap össze­kö­tözve talált...
Millenáris Kht. (akta)

Millenáris Kht. (akta)

A Millenárishoz és beszállítóihoz az 1998-2002-es kormányciklus egyik emblematikus korrupciós ügye kötődik, az "országimázs-mutyi". 2003 nyarán a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a...
Postabank-ügy

Postabank-ügy

„A PB-sztori valójában már az 1997-es betétesi roham előtt elkezdődött, amikor a megtakarítók egy része elveszítette bizalmát, és kiváltotta postabanki betétjét. Nyilván azt látták, amit nem...
Stadion-beléptetőkapuk ügye

Stadion-beléptetőkapuk ügye

 a 2001–2002-ben, az állami stadionrekonstrukciós programban lebonyolított stadionbeléptetőkapu-beszerzés a rendszerváltás óta eltelt évek egyik legpazarlóbb, legértelmetlenebb közbeszerzéseként...

Személyek

Intézmények

Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI