Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Személyek:
Vass Lajos [X]
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Hűtlen kezeléssel gyanúsítják az Operaház volt főigazgatóját

A Magyar Állami Operaház volt főigazgatóját és gazdasági helyettesét a NAV folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja.

Nyomozás az Operaháznál

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmény miatt folyik nyomozás a Magyar Állami Operaház korábbi gazdálkodásával kapcsolatban – tudta meg a Magyar Nemzet. A gyanú szerint több száz millió forint tűnhetett el a nemzeti dalszínház süllyesztőjében.

Százmilliók az Opera süllyesztőjében

Sikkasztás és hűtlen kezelés elkövetésének, illetve jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletének gyanúja miatt tett feljelentést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a Magyar Állami Operaház korábbi gazdálkodásával kapcsolatban – tudta meg a Magyar Nemzet.

Operaház: „A lehető legrosszabbkor selejtezte a papírokat”

Október 22-én azonnali hatállyal visszavonta az Operaház korábbi főigazgatója, Vass Lajos, valamint a gazdasági igazgató, Szabó Attila megbízatását a nemzeti erőforrás minisztere, Réthelyi Miklós.

Vass Lajos: az októberi iratmegsemmisítés rossz időpontban történt

A Magyar Állami Operaház Budapest régi és új vezetése között lezajlott átadás-átvétel dokumentumai szerint az intézményben 2006 és 2010 között vagyonvesztés nem történt - mondta el Vass Lajos korábbi főigazgató.

Szabálytalanságok az Operháznál

Több szabálytalanságot is feltártak az Operaház korábbi éveit vizsgálva, de még hónapokig folytatódhat a vizsgálat, jelentette be az intézmény pénzügyeit átvilágító bizottság elnöke. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium várhatóan KEHI-vizsgálatot javasol majd.
Találatok: [7]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI