language

Kulcsszavak:

2014-2020-as uniós ciklus highlight_off
offshore highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [3]  Oldalak:   1

Végre nyilvános az Elios-ügyről szóló OLAF-jelentés, bár Tiborcz István és az Elios nevét kitakarták benne

2013-ban írtunk először arról, hogy az Elios Zrt. hogyan trükközött az uniós támogatásból megvalósuló közvilágítási projektekkel. A cégben tulajdonos volt Orbán Viktor miniszterelnök legidősebb lányának, Orbán Ráhelnek a férje, Tiborcz István is. Amikor az Európai Unió Csalás Elleni Ügynöksége, az OLAF is vizsgálódni kezdett az Elios-ügyben, Tiborcz kiszállt a cégből, a magyar rendőrség pedig a nyomozás során nem talált semmi problémát. A kormány nem hozta nyilvánosságra az Elios-ügyről szóló OLAF-jelentést, de az Eleven Gyál nevű civil szervezet a TASZ segítségével kiperelte a dokumentumot az Európai Bizottságtól.

Szétlopták az arra a játszótérre adott uniós pénzt, aminek a Fidesz a csodájára járt

Nem sok olyan történet van, amilyen a szegedi vadasparkban levő játszótéré. Bőven túlárazott, első ránézésre is gyanús, uniós pénzt felemésztő projektekből van elég jócskán, de abból kevés akad, ahol meg is állapították, hogy ellopták az uniós pénzt, ráadásul az ügyészség vádat is emelt volna. De ez a mostani ilyen.

Ki verte át Lázár Jánost a gyógyszállóval?

Amikor találkoztunk a nagy alakú táblával, amely a félkészen álló épület előtt rendíthetetlenül hirdeti, hogy az Európai Unió és a magyar állam 822 milliós támogatásának köszönhetően itt már két éve gyógyászati központ működik, elég gyanúsnak tűnt, hogy itt valaki átverte az Európai Uniót és a magyar államot.
Találatok: [3]  Oldalak:   1