language

Kulcsszavak:

adatgyűjtés highlight_off

Intézmények:

Norvég Alap highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Kehi-botrány: lefülelt civilek?

Nem egyértelmű, milyen jelentést kapott a kormány a Kehitől a Norvég Civil Támogatási Alap pályázatainak átvilágításáról, az viszont valószínűsíthető, hogy a dokumentumból többféle verzió is készült. Számos jel utal rá, hogy a kormányoldali sajtó nem azt a változatot kapta meg, amely a hivatal honlapjára fölkerült.

Hogyan küldte rá a kormány a készenlétiseket a civilekre? – A vegzatúra története

Az Orbán-kormánynak öt hónapjába telt, hogy Lázár János kirohanását igazolva rendőrségi ügyet kreáljon néhány civil szervezet működéséből, melyek egyetlen „bűne”, hogy az általuk osztott támogatásokat nem a kormány ellenőrzi, és ezekből kormánykritikus szervezetek is részesülnek.

Törvényt sértett az Ökotárs

Nem titkolózhat tovább a norvég civil alap pénzei fölött diszponáló Ökotárs Alapítvány, miután az adatvédelmi hatóság felszólította: tizenöt napon belül adja ki a vesztes pályázók nevét és elutasításuk indokát a Hír Televíziónak, amelynek adatigénylését korábban megtagadták.

BESOKALLT AZ ÖKOTÁRS: A KEHI VISSZAÉL A HATÁSKÖRÉVEL ÉS MEGFÉLEMLÍT

Újabb adatkérési felhívással fordult hétfőn a Kehi az Ökotárs Alapítványhoz. Az alapítvány szerint ugyanakkor a Kehi visszaél a hatáskörével és a célja olyan információk begyűjtése, amelyek lehetővé teszik egyfelől a civil alap lejáratását, a civil szervezetek és aktivisták megfélemlítését, illetve a szabadon szerveződő civil hálózatok feltérképezését, „listázását”.

A KEHI folytatja a nyomást, az Ökotárs tiltakozik

Újabb érzékeny adatokat kér be a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) a Norvég Civil Támogatási Alapot kezelő Ökotárs Alapítványtól. Az Ökotárs tiltakozik, véleményük szerint a KEHI célja nem más, mint lejáratni az NCTA-t és minden eddiginél alaposabban listázni a civil szereplőket.
Találatok: [5]  Oldalak:   1