language

Helyek:

Amerikai Egyesült Államok highlight_off

Kulcsszavak:

whistleblowing highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [66]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>

A Fehér Ház elutasította a Snowdennek adandó kegyelem lehetőségét

Elutasította kedden a Fehér Ház azt a két éve elindított petíciót, amelynek aláírói azt kezdeményezték, hogy részesüljön elnöki kegyelemben Edward Snowden Moszkvába szökött amerikai informatikus, aki leleplezte a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos adatgyűjtési gyakorlatát.

Snowden: a németek is cseréltek adatokat az NSA-vel

A brit és az ausztrál titkosszolgálat mellett a németek is cseréltek adatokat a globális elektronikus kémkedést folytató amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséggel, az NSA-vel - mondta kedden Edward Snowden, az NSA egykori, ma már orosz menedékjogot élvező munkatársa, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének Strasbourgban ülésező tagjaival folytatott videó-távkonferencián.

Snowden: az NSA ipari kémkedést is folytat

Az ARD német közszolgálati tévének adott interjúban arról beszélt Snowden, hogy veszélyben az élete, az NSA pedig cégek ellen is kémkedik. Németországban pedig nem csak Merkelt, de más politikusokat, és a legnagyobb vállalatokat is megfigyelhették az amerikai titkosszolgálatok.

Brazíliának nem kell Snowden

Brazília nem tervezi, hogy politikai menedékjogot ad Edward Snowdennek. Pedig az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt informatikusa felajánlotta, hogy cserébe segítene annak feltárásában: az NSA mennyi titkos adatot gyűjtött Brazíliában. Az amerikai elnök pedig a nagy technológiai cégek fejeivel találkozott.

A Google szerszámaival dolgoznak a hírszerzők

A Snowden által kiszivárogtatott anyagból most az is kiderül, hogy az NSA olyan eszközökkel figyelte meg a netezőket, amiket a Google a reklámozók pontosabb kiszolgálására tervezett. Különbözik bármiben a marketing és a hírszerzés? - teszi fel a kérdést az újságíró.

Összefogott a Guardian és a New York Times a brit kormány ellen

A londoni fenyegetések miatt a The Guardian című londoni napilap megegyezett a The New York Times (NYT) amerikai újsággal, hogy hozzáférést biztosít számára az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt informatikusa, az Edward Snowden által kiszivárogtatott egyes titkos dokumentumokhoz.

Egy kattintás, és az emailünket olvassa az amerikai nemzetbiztonság

Email, csevegés a Facebookon, böngészés - ezeket egy óriási adatbázisba gyűjti az amerikai nemzetbiztonság, és egy a kiszivárgott dokumentumokban bemutatott programmal könnyen olvashatják az elemzők. Igaz, pár száz terrorista már fennakadt a hálón.
Találatok: [66]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>