language

Intézmények:

BKV (Budapesti Közlekedési Vállalat) Zrt. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1581]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Gyanúsítottként hallgatták ki az MSZP-s országgyűlési képviselőt

Gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Molnár Zsoltot egy vesztegetési ügyben. A gyanú szerint 40 millió forint kenőpénzt vett át egy informatikai cég vezetőjétől azért, hogy ne akadályozza a vállalkozás BKV-s pályázatának sikerét. A szocialista országgyűlési képviselő azt mondta a Híradónak, hogy ártatlan, és panaszt tett a szerinte alaptalan gyanúsítás ellen. Az MSZP azt közölte, hogy a párt bizalma töretlen a politikusban.

3-as metrókocsi-beszerzés: Vitézy Dávid is a felújításra szavazott

Az 3-as metróvonalon futó orosz szerelvények rendkívül rossz minőségben elvégzett felújítását Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje lökte ismét reflektorfénybe, majd a Népszava cikke után, amelyben megírtuk, hogy Bolla Tibor, a felújítási tendert kiíró és lebonyolító BKV vezérigazgatója még a közbeszerzés előtt meglátogatta a későbbi győztes Metrowagonmash moszkvai gyárát, Ungár Péter, az LMP elnöke egy héttel ezelőtt két kérdést intézett Draskovics Tiborhoz, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Igazgatóságának jelenlegi elnökéhez.

Felfüggesztette Molnár Zsolt mentelmi jogát az Országgyűlés

Az Országgyűlés 173 igen és hat nem szavazattal, tartózkodás nélkül felfüggesztette MSZP pártigazgatója, Molnár Zsolt mentelmi jogát.

Már a tenderkiírás előtt egyeztethetett a Metrowagonmash orosz metrógyártó képviselőivel az előző városvezetés és a BKV

Már egy évvel a fővárosi 3-as metróvonal szerelvényeire kiírt – végül az orosz Metrowagonmash (MWM) metrógyártó sikerét hozó – tender előtt, 2013-ban tárgyaltak egymással a főváros képviselői és az oroszok – derült ki egy, a Népszava birtokába került hivatalos feljegyzésből.

„Ha volt is orosz befolyásolás, akkor azt a kormány intézte”

A pályázaton eredetileg kissé meglepő módon így is elindult hét cég, de az eljárás során olyan szűk teljesítési határidőt írt ki a BKV, amit csak az a pályázó tudott teljesíteni, amely kész tervekkel és technológiával rendelkezett. Így csak három társaság maradt versenyben: a Metrowagonmash, a kijevi metrót felújító észt Skinest Rail és a prágai metrón dolgozó cseh Skoda.

40 milliárd forintot követel a BKV az oroszoktól

Több mint öt éve indították, de még mindig csak az iratváltásoknál tart a 3-as metró szerelvényeinek gyártója, az orosz Metrowagonmash ellen indított per. Holott közben a lassabb nemzetközi választott bíróság előtt zajló, két és fél évvel később indult e-jegy pernek is sikerült pontot tenni a végére.

Vitézy szerint a felújított orosz metrókocsik ügyében összejátszott a Fidesz és az ellenzék

Vitézy Dávid arról beszélt az Index csütörtöki műsorában, hogy a Fidesz összejátszott az ellenzékkel az orosz metrókocsik felújításának ügyében. Az LMP támogatásával induló főpolgármester-jelölt azt tette szóvá, hogy a Karácsony Gergely-féle városvezetés nem vizsgálta érdemben a közbeszerzési eljárást, aminek a végén az orosz Metrowagonmash nyerte el a munkát. Vitézy felidézte, hogy ehhez képest Karácsony 2019-ben még arról beszélt, hogy tucatnyi embernek kéne börtönbe mennie a metrókocsik felújítása miatt. Mégis most is az a Bolla Tibor vezeti a BKV-t, aki még Tarlós István főpolgármestersége idején aláírta a megállapodást az oroszokkal. Vitézy azt ígérte, hogy nyilvánosságra hozza a közbeszerzéssel kapcsolatos összes dokumentumot.
Találatok: [1581]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>