Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Brand Lab Tanácsadó Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Itt a Kúria szépművészetis ítélete – szeretnénk látni a Habonyék által visszaadott képeket

Az adat kiadása után nem sokkal kézhez kaptuk a Kúria felülvizsgálati eljárásban hozott azon ítéletét is, aminek köszönhetően kiderült, hogy a Brand Lab Tanácsadó Kft. a Szerb utca 9. I. em. 1. alatt tartotta a Szépművészeti Múzeumból kikölcsönzött XVII-XVIII. századi festményeket. Az ítéletet már csak azért is közzétesszük, mert abból nem csak a festménykölcsönzésre, hanem a nemzeti vagyon kezelésére vonatkozó adatok nyilvánosságára általában is levonhatóak következtetések.

Perre megy a Habony közelében landoló kölcsönfestmények miatt az Átlátszó

Perre megy az Átlátszó.hu, hogy megtudja, pontosan hol álltak hónapokon keresztül azok a festmények, amelyeket a Szépművészeti Múzeum adott kölcsön egy Habony Árpád ismerőseinek a kezében lévő cégnek.

JÁKSÓÉK CÉGE 300 MILLIÓT ÉRŐ KÉPEKET KÖLCSÖNZÖTT A SZÉPMŰVÉSZETITŐL

Jáksó László és Halkó Gabriella kft.-je a Szépművészeti Múzeumtól összesen 300 millió forint értékű reneszánsz és barokk festményeket kölcsönzött mindössze 15 ezer forintos havi díjért. A műkincseket az egyik cégtulajdonos egy magánlakásában állították ki. Miniszteri engedély nem volt, noha arra szükség lett volna.

Jáksó szerint ez így tényleg rendben van?

„Micsoda önleleplező logika ez, amely úgy tekint az állami megrendelésre, mint magától értetődő jutalmazásra, lopásra?” Ezt kérdezi a Heti Válaszban a népszerű televíziós és rádiós műsorvezető, az oly bohókás Jáksó László, aki ártatlanul tárja szét a kezét, és nem érti, mi a probléma azzal, hogy Marslakók címmel gyárt majd szappanoperát a köztelevíziónak, amelyre milliárdos szerződést is kötöttek már.
Találatok: [5]  Oldalak:   1