Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Budapest Taxi highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Üzent a spanyolországi börtönből a Zóna Taxi volt vezetője – Szerinte korrupt NAV-osok miatt került rács mögé

Nem követett el bűncselekményt és ártatlannak vallja magát – üzente – élettársa útján – a PestiSrácok.hu-nak a jelenleg Mallorcán kiadatási őrizetben lévő Veres István. A Zóna Taxi és a Budapest Taxi volt tulajdonosa ellen a Nemzeti Adó – és Vámhivatal (NAV) kérésére, költségvetési csalás gyanúja miatt adott ki június 16-án európai és nemzetközi elfogatóparancsot a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB), a spanyol hatóságok ezután intézkedtek vele szemben. Úgy tudni, az üzletember cégeit érintő ügyben szeretnék gyanúsítottként kihallgatni.

Nagy üzletek lezsírozásával gyanúsítják a taxisokat

Alaptalannak tartják a gyanúba keveredett taxis cégek vezetői, hogy előre elosztották volna egymás között a nagy megrendeléseket. A versenyhivatal hét cégnél és egy érdekvédelmi szervezetnél indított ezzel kapcsolatban vizsgálatot. Egy név nélkül nyilatkozó taxis szerint kíméletlen harc folyik a megrendelésekért, mindenki igyekszik lobbizni, ismerősöket felhajtani a céges szerződések megszerzéséért.

Taxis kartellt sejt a versenyhivatal

Rajtaütött a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) több fővárosi taxiscégen, illetve a cégek érdek-képviseleti szövetségén, mivel azt gyanítja, hogy az érintettek 2006 óta felosztották egymás között a fővárosi és környező települések piacát.

Kartellezés gyanúja a taxisoknál

A Gazdasági Versenyhivatal előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a 6x6 Taxinál, a Budapest Taxinál, a Buda Fuvarozó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nél, a City Taxinál, a Főtaxinál, a Taxi-2000-nél, a Voláncomnál, valamint a Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetségénél.

Taxis kartell után kutat a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott több taxitársaság telephelyén. A gyanú szerint a cégek törvényellenesen megállapodtak több fuvarozási pályázatnál, korlátozva ezzel az árversenyt.
Találatok: [6]  Oldalak:   1