Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Cerbona Zrt. highlight_off
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Biztatja, de nem segíti a kormány a becsületes árulkodókat

Látott valami nagy disznóságot egy hivatalban, de nem tudja, hogyan leplezhetné le? A kormány szeretne segíteni azokon, akik hasonló helyzetbe kerülnek, ezért átszervezi a korrupciógyanús ügyek bejelentésének módját. A kormány házon belül vizsgálná ki a korrupciós ügyeket, de ezzel több baj is van: a vizsgálat függetlenségét nem tudják biztosítani, ráadásul a feljelentő környezete mindig azt lesi, ki árulkodhatott.

Ne szólj szám!

Társadalmi berögződések és jogszabályi hiányosságok egyaránt gátolják a lakossági fellépést a visszaélésekkel szemben. Ezen változtatna több, új keletű civil kezdeményezés.

Elfújták a lisztkartellt

A hazai malomipar vezető vállalkozásai éveken át egyeztették egymással az eladási áraikat, és felosztották a hazai piacot. A GVH szerint a kartellmegállapodás kárvallottjai a magyar fogyasztók voltak: olcsóbb lehetett volna itthon a kenyér és az egyéb pékáru.

2,3 milliárdos bírság a malomkartellnek

Évekre felosztották a lisztpiacot a legnagyobb hazai malomipari vállalkozások, a versenyhivatal az élelmiszeripar történetének legnagyobb büntetését szabta ki rájuk.

Versenytanács előtt a malomkartellel gyanúsítottak

A 2008 nyarán indult malomkartell ügyében egyelőre nem hozott határozatot a Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa. Tizenegy vállalkozást gyanúsítanak versenykorlátozással, ha valóban éveken át összehangolták áraikat, az milliárdos nagyságrendű kárt okozhatott.

60 milliárdot vehettek ki a zsebünkből liszttel

Négy éven át kartelleztek a legnagyobb hazai malomipari vállalkozások, legalábbis ezzel a gyanúval vizsgálódik a versenyhivatal tavaly június óta.

Így őrölnek a kartellezők malmai?

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított 11 malomipari vállalkozás ellen, a gyanú szerint ugyanis a vállalkozások felosztották egymás között a hazai lisztpiacot.
Találatok: [10]  Oldalak:   1