language

Kulcsszavak:

csődbűntett highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [180]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

A hűtlen kezeléssel gyanúsított volt bankvezérnek nincs helye egy tőzsdei cégben

Töröcskei István pannErgys pályafutására a cégbírósági bejegyzés tett pontot.

Több mint 10 év után úgy zárult le a Szeviép-botrány, hogy nem lett vége

Jóllehet a politikai hullámokat is kavart építőipari nagyvállalat, a Szeviép 12 évig húzódó agóniája végén a hitelezők zöme hoppon maradt, egyikük milliárdos összegért perelte be a volt tulajdonost.

Felmentéssel és 2,5 milliós pénzbüntetéssel zárult a 13 éve húzódó Szeviép-ügy

13 évvel ezelőtt kért csődvédelmet a Szeviép Zrt., amit akkor Baranyi Sándor igazgató az elhúzódó pótmunkákkal indokolt. A cég felszámolásába az állam is bekapcsolódott, a kormány Lázár János és az időközben börtönbe került Szabó Bálint közreműködésével 2,6 milliárd forintot fizetett ki az alvállalkozóknak. 2015-ben emeltek vádat a cégvezetők ellen, és a kormánymédia az elmúlt 8 évben folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy a Szeviép csődjéhez Botka Lászlónak is köze van. A bíróság szerint Baranyival szemben 15 vádpontból mindössze 1 állt meg a többszörösen újratárgyalt ügyben.

A Szeviép-ügy egyik vádlottja pénzbüntetést kapott, a másikat felmentették

Csődbűncselekmény elkövetése miatt 2,5 millió forintra büntette B.S.-t, a Szeviép-ügy másodrendű vádlottját a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék. P.L. harmadrendű vádlottat felmentették a csődbűncselekmény elkövetésének vádja alól, így lényegesen enyhítették a korábban első fokon kiszabott börtönbüntetéseket – írja az MTI.

Kilenc évvel fizethet Töröcskei István a Széchenyi Bank körüli sokmilliárdos kavarásért

Nyolcévi nyomozás után pilótajáték-szerű manőverezéssel, fiktív tőkeemeléssel, látszólagos kölcsöntörlesztéssel és felelőtlen hitelfelvétellel vádolják Töröcskei István bankárt és 14 állítólagos cinkosát. A Széchenyi Bank bukása súlyos milliárdokba került az adófizetőknek.

Úgy került Mészároshoz, majd Tiborczhoz egy hotel, hogy évek óta bűnügyi zár alatt van

A szálloda valaha a Quaestor érdekeltsége volt, majd többször is gazdát cserélt a brókerház botrányának kirobbanása óta.

Új eljárást kell indítani a Szeviép-ügyben

A Pécsi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a Szegedi Törvényszék másodfokú döntését és új eljárásra utasította a törvényszéket a Szeviép-ügyben csütörtökön. Az ügyészség csődbűncselekmény elkövetésével vádolta meg az út- és magasépítéssel, vízépítési létesítmények kivitelezésével foglalkozó, felszámolás alatt álló Szeviép Zrt. három egykori vezetőjét, akik a cselekményt azzal követhették el, hogy a társaság vagyonának másfél milliárd forintos csökkentésével meghiúsították a hitelezők kielégítését.

Vádat emeltek Töröcskei István volt bankvezér ellen

A Zala Megyei Főügyészség vádat emelt a mára felszámolás alatt álló Széchenyi István Hitelszövetkezet igazgatóságának és cenzúrabizottságának volt elnökei és tagjai ellen, köztük Töröcskei István jobboldali üzletember ellen – értesült a 24.hu.
Találatok: [180]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>