language

Intézmények:

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [21]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Közbeszerzést nyert egy cég, amelyben Orbán Viktor öccse kisebbségi tulajdonos

Gázhálózatok távfelügyeletét végezheti el a cég, amelyben ifjabb Orbán Győzőnek is tulajdonrésze van. A miniszterelnök családtagjai ritkán nyernek közbeszerzésen fővállalkozóként, általában alvállalkozóként vagy beszállítóként szoktak dolgozni.

Üres lelátókra elszórt százmilliárdok. Megérte?

Mártha Imre: 10 százalékos rezsicsökkentés jöhet

"Ennek fényében utólag nem tűnik üzletileg jó döntésnek az sem, hogy az állam 2013-ban 280 milliárd forintért megvásárolta az E.ON-tól a gáztárolókat, azokat ugyanis alig tudjuk kihasználni, töltöttségük folyamatosan alacsony. Mindez látszik az állami cég eredményén is. A Magyar Földgáztároló Zrt. adózás utáni eredménye 2012-ben, még az E.ON tulajdonában 8,25 milliárd forint volt, tavaly, az állami MVM tulajdonában már csak tizede, 0,83 milliárd."

Sesztákék szerint rendben volt az E.ON-vétel

A nemzeti fejlesztési minisztérium az ég világon semmi hibát nem lát az E.ON hazai gáznagykereskedőjének és gáztárolócégének tavalyi megvásárlásában. A két cégért az állami MVM 281 milliárdot fizetett, bár akkori értékük mínusz több százmilliárdra is rúghatott; emiatt hűtlen kezelés gyanújával a napokban feljelentések születtek.

Gigabukta az E.ON-vétel

Az Orbán-kormány rendkívül rossz üzletet kötött a német E.ON-csoporttal. A tavaly megvásárolt gáznagykereskedő cég és a gáztárolók értéke akár több százmilliárd forinttal is kevesebb lehet annál, mint amennyit az állam fizetett.

E.ON-VISSZAVÁSÁRLÁS: AZ NFM SZERINT NEMZETI ÉRDEK VOLT AZ ÜZLET

Nemzetstratégiai érdeknek, illetve a magyar emberek szociális és energiabiztonságát szolgáló sikeres tranzakciónak nevezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az E.ON gázüzletágának visszavásárlását. Azt, amiről kiderült, hogy a Magyar Villamos Művek (MVM) több száz milliárddal többet fizethetett érte, mint amennyit ért.

Óriási bukta a rezsiharcban

Közzétették az E.On-vásárlást előkészítő, eddig titkos dokumentumokat. Az anyagokból kiderül, tényleg sokkal drágábban vettük meg a cégeket, mint amennyit reálisan értek, a nemzeti vagyonkezelő szerint szabálytalan volt már az előkészítés is, és felvetődik a tiltott állami támogatás kérdése. A 260 milliárdos vásárlás valójában 465 milliárdba került, a tárolókat pedig azért vették meg, hogy egy részüket bezárják.

Akár 600 milliárd forint veszteséget okozhat az Eon földgáz-nagykereskedő megvásárlása

Másfél évvel ezelőtt indítottunk pert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen, hogy megismerhessük az állami tulajdonú Magyar Villamos Műveknek az Eon földgáz-nagykereskedő és a földgáztározók megvásárlásáról döntő közgyűlésére kiadott mandátumot és az azt megalapozó előterjesztéseket. A Vagyonkezelő utolsó töltényig küzdött, hogy elzárhassa ezeket a nyilvánosság előtt, de mind első fokon, mind másodfokon, mind pedig a Kúria előtt nyertük a pert. Most pedig végül megkaptuk az iratokat is, amiket közzé is teszünk. Kezdjük érteni, miért nem akarta kiadni az előterjesztéseket a Vagyonkezelő: azok az E-on földgáz-nagykereskedő piaci értékét a Take-or-Pay kockázatok beárazásával együtt -600 milliárd forintra, nem tévedés, mínusz hatszázmilliárd forintra teszik.

E.On-államosítás: újabb pert nyert az atlatszo.hu

A Magyar Nemzeti Vagyonügynökségnek (MNV) ki kell adnia az E.On-vásárlásokkal kapcsolatos dokumentumokat az atlatszo.hu-nak – így döntött a Kúria. A dokumentumokból végre kiderülhet, mi alapján döntöttek 350 milliárd forint sorsáról. A Kúria szerint a korábban eljáró bíróságok nem sértettek eljárási szabályt és az alperes MNV nem bizonyította, hogy az üzleti titokként, vagy a döntés megalapozását szolgáló adatkénti megtagadás jogszerű lenne, ezért az MNV-nek ki kell adnia a kért dokumentumokat.
Találatok: [21]  Oldalak:   1 2 3   >  >>