language

Intézmények:

Gazdaságfejlesztési Minisztérium highlight_off

Személyek:

Nagy Márton highlight_off

Nagy Márton

Nagy Márton (Szolnok, 1976. május 9.), magyar közgazdász. 1999-ben végzett a Budapesti Közgazdasági Egyetemen, dolgozott az Államadósság Kezelő Központnál, majd az ING-nél vezető elemzőként. 2002-ben vezető közgazdasági szakértőként került az MNB-be. 2015-től 2020 májusáig Magyar Nemzeti Bank alelnöke, 2015–2017 között a Budapesti Értéktőzsde elnöke. 2020 júniusától miniszterelnöki megbízott a negyedik Orbán-kormány Miniszterelnökségén. 2022-től az ötödik Orbán kormány gazdaságfejlesztésért felelős tárca nélküli minisztere. 2020 óta Orbán Viktor miniszterelnök gazdasági főtanácsadója.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [3]  Oldalak:   1

Mészáros Beatrix felel a bankholdingnál a leányvállalatért, amely megszerezte a 27 milliárdos jachtot

Az MBH Bank felügyelőbizottságának nincs információja arról, hogyan mehetett át az ország legújabb nagybankján annak a szuperjachtnak a beszerzése, melyen lefotózták a pénzintézet egyik tulajdonosát, Mészáros Lőrincet a Földközi-tengeren a családjával együtt. A hajó a francia partoknál tűnik fel ezekben a napokban is. Megpróbáltuk kideríteni, honnan jöhetett a pénz a 27 milliárd forintot érő jachtra egy olyan banki leányvállalatba, amely tavaly még veszteségesen működött.

A NER nagy kósertitka: adófizetők milliárdjait égeti el egy állami cég – senki nem ad rá magyarázatot, miért

Jött egy cég, amely a 2010-es években meg akarta hódítani a világ kóserpiacát. A kisvárdai projektből azonban hatalmas bukás lett, épp csak arra nincs magyarázat, hogy a tavaly több mint 700 milliós veszteséget miért pont az adófizetők állják. Az ügyben az érintettek hallgatnak, de hallgat a korábban szorgoskodó Seszták Miklós, ahogy Nagy Mártonék is.

Fónagy szerint van, aki bepróbálkozik a lehetetlennel, és versenybe száll Jelinekkel

Nem sok konkrétumot árult el Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára a DK parlamenti kérdésére adott válaszában arról, hogy miért akarja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) eladni a Badacsonytomaj külterületén fekvő szőlős hegyoldalban azokat az állami tulajdonban lévő utakat, amelyek a milliárdos Jellinek Dániel nyaralójának szomszédságában helyezkednek el.
Találatok: [3]  Oldalak:   1