language

Kulcsszavak:

háttér highlight_off

Intézmények:

Norvég Alap highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Nagy semmi lett Lázár János norvég hadjáratából

Nagy offenzívát indított a kormány két éve a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) ellen, hogy a szervezettől származó források szétosztását állami kontroll alá vonhassa. Az akció 2013 augusztusában kezdődött egy cikkel és egy álcivilezős nyilatkozattal, hivatalosan azonban éppen két éve, a 2014-es választások után két nappal indult, amikor Lázár János levelet írt a norvég kormánynak.

A kurzus és a kurázsi: megroppantható-e a civil társadalom?

Erőtlenek, megosztottak, a közpénzek kezelőinek kegyeire szorulnak a civil szervezetek, ezért sem tudják betölteni a közhatalom ellenőrzésében azt a fontos hivatást, amelyről az egyetemista Orbán Viktor annak idején még a szakdolgozatában is értekezett.

Norvég minta, máshol alap

Az Ökotárs Alapítványnál érdeklődéssel várják az első őket érintő konkrét, hivatalos határozatot. A Norvég Alap pénzeit Magyarországon a civilek felé elosztó szervezet jogelődjén keresztül már akkor a területen dolgozott, amikor Lázár János 16. születésnapját ünnepelte. Az alapítványnál jártunk.

Lázár lövése előtt is dúlt a norvégok elleni háború

A magyar kormány heves vitája Norvégiával nem Lázár János májusi levelével kezdődött. Már 2012-ben is jelezte a kormány a norvégoknak, hogy problémája van a magyar civileknek járó pénz elosztásával. Milyen levélváltásokkal és találkozókkal indult a mostanra elmérgesedett konfliktus?

Norvég pénzek: A magyar kormány sértette meg a megállapodást

Nem a magyar kormánynak vannak problémái a Norvég Alappal, hanem a norvég kormánynak a magyar fél szerződésszegő magatartásával – vázolta fel a régóta húzódó konfliktus új értelmezését Tove Skarstein, Norvégia budapesti nagykövete.
Találatok: [9]  Oldalak:   1