language

Személyek:

Hegedüs István (Lungo Drom) highlight_off

Kulcsszavak:

önkormányzat highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Egymilliárdba kerülhet a romáknak a választás

Nem biztos, hogy Hegedüs István elnök felmérte a következményeket, amikor bejelentette: kezdeményezni fogja az Országos Roma Önkormányzat feloszlatását. A Nemzeti Választási Iroda becslése szerint az új választás – amit elvileg közel kétezer településen kell megtartani – akár egymilliárd forintba is kerülhet. A költségek ráadásul az országos önkormányzatot terhelik.

Milliókba is kerülhet egy roma képviselő „megvásárlása”

Titokban felvett telefonbeszélgetést játszott le újságíróknak Vajda László, az Országos Roma Önkormányzat képviselője: ezzel bizonyította, hogy Farkas Flórián miniszterelnöki biztos a háttérből beavatkozik a testület működésébe. Vajda azt is problémának nevezte, hogy az ORÖ egyes képviselői „megvásárolhatók”.

Leszavazták az ORÖ elnökét, de nem mond le

Újra adónyomozók jártak az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Dohány utcai székházában, ahol közben – a lassan már megszokott botrányos jelenetek kíséretében – kudarcba fulladt a testület rendkívüli közgyűlése. A közgyűlést az elnök hívta össze, egyebek mellett azért, hogy módosítsák a költségvetést. Bár Hegedüs István elnököt leszavazták, ő nem lát rá okot, hogy lemondjon.

Négymillió iskolai krétára – új nyomozás az ORÖ ellen

Bár az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közgyűlése eldöntötte, hogy megválik szolnoki iskolájától, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) úgy tudja: minden marad a régiben. Közben a Liberálisok feljelentésére nyomozás indult költségvetési csalás gyanúja miatt.

Milliárdos feljelentés

Gazdasági visszaélések gyanúja miatt feljelentést tett az adóhatóság bűnügyi főigazgatóságánál az Országos Roma Önkormányzat alternatív vizsgálóbizottsága. Az ellenzéki képviselőkből álló testület korábban arra szólította fel a közgyűlés tagjait, hogy ne fogadják el a zárszámadást (a tavalyi év költségvetéséről szóló beszámolót), mert ezzel költségvetési csalást követnek el. A többség azonban megszavazta az előterjesztést.

„Előbb-utóbb börtön lesz a vége”

Megérzéseire hagyatkozva botrányt jósolt az egyik ellenzéki képviselő az Országos Roma Önkormányzat rendkívüli közgyűlése előtt. Némi kiabálás valóban fűszerezte az ülést, de az igazi botrány elmaradt: a többség simán megszavazta azt a pénzügyi előterjesztést, amelynek elutasítása felért volna az elnökbuktatással.

Feljelentéscunamival fenyegetnek a romáknál

– Tartjuk magunkat ahhoz, hogy feljelentést teszünk azok ellen, akik megszavazzák a tavalyi évről szóló költségvetési beszámolót, a zárszámadást. Ezzel ugyanis költségvetési csalást követnek el – jelentette ki Makai István, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) képviselője, az úgynevezett alternatív vizsgálóbizottság tagja.

Unortodox érdekvédelem

Szabálytalanul jött létre és jogsértően működik az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), pénzügyei teljesen átláthatatlanok – állítja Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke, a testület egyik ellenzéki képviselője.
Találatok: [10]  Oldalak:   1