language

Lapok:

HírTv highlight_off

Helyek:

Szeged highlight_off

HírTv

A HírTV 2003 óta sugározza adását, Magyarország első hírtelevíziója. Az alapítók deklarált célja a nagymúltú nemzetközi hírcsatornák (CNN, SkyNews, BBC) által képviselt műfaj és színvonal meghonosítása volt, de emellett a jobboldal és a Fidesz számára fontos volt egy saját csatorna létrehozása. A televízió partneri viszonyt ápolt a Magyar Nemzettel és a Lánchíd Rádióval egészen azok megszűnéséig. 2018-ig Simicska Lajos volt a tulajdonos. Miután Simicska összeveszett Orbán Viktorral, 2015 tavaszán a Fidesz politikusai bojkottot hirdettek a televízió ellen, így a tulajdonosváltásig nem fogadták el a csatorna meghívásait. Ugyanekkor lemondott a Fidesz-közeli vezetőség és arculatváltás következett. A csatornán ezt követően megjelentek baloldalhoz köthető újságírók, és a tévé elkezdett tudósítani a kormányhoz köthető korrupciós ügyekről. 2018 áprilisban Simicska bejelentette a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió megszüntetését, finanszírozási okokra hivatkozva, majd nyáron a televíziót is eladta Nyerges Zsoltnak. Nyerges az újra kormánypárti hangvételűvé vált csatornát a kormányközeli médiaholdingnak (KESMA) adta tovább, így ma az Alapítvány a Hír TV Zrt. tulajdonosa. A KESMA nem akart párhuzamosan két hírtelevíziót (HírTV, EchoTV) fenntartani, ezért a két csatorna összeolvadt és HírTV néven sugárzott tovább az Echo Angol utcai székházából. A hírek szerint az átszervezések főként a HírTV korábbi dolgozói körében okozott elbocsátásokat. 

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Kukafigyelésre szerződtek

Munkaruha-figyelésre és kukafelmérésre is szerződött a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. az elmúlt 8 évben azokkal a cégekkel, amelyek a társaság vezető beosztású dolgozóihoz és a korábbi felügyelő bizottsági tagokhoz köthetők.

Gazdasági bűncselekmények gyanúja az önkormányzati cégnél

Várhatóan a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) fordul a szegedi önkormányzat a város környezet-gazdálkodási kft.-jének átvilágítása után. A vizsgálatot végző bizottság fideszes elnöke szerint a cég számlázásában olyan dokumentumokat találtak, amelyek felvetik több gazdasági bűncselekmény gyanúját.
Találatok: [7]  Oldalak:   1