Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Hungarian Energy Power Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Nem támogatják az újabb kvótaeladást

A nemzetközi botrány ellenére újabb szén-dioxid-kvótákat adna el a közeljövőben a környezetvédelmi tárca. Vételi ajánlat érkezett hatmillió tonnányi magyar hagyományos kiotói szén-dioxid- kvótára, amelyből hazánknak tizenkétmilliárd forint bevétele származhat – jelentette be Molnár József, a zöldtárca kabinetfőnöke.

Ki mond igazat kvótaügyben?

Egyre jobban sántít a magyar szén-dioxid-kvóták eladásának ügye. Piaci szakértők szerint nem valószínű, hogy az események úgy történtek, ahogy azt Molnár József, az ügyletet lebonyolító minisztériumi kabinetfőnök előadta. Molnár utóbb azt állította, hogy japán cégek 5 millió magyar kibocsátási egységet vásárolnának, és ebben az ügyben jelenleg is tárgyalásokat folytatnak az érdeklődőkkel.

Varga Mihály: számoljon el a kormány a kvótákkal

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a széndioxid CER-kvóták további értékesítésével és kezdjen vizsgálatot az ügyben - mondta Varga Mihály, az Országgyűlés Költségvetési, Pénzügyi és Számvevőszéki Bizottságának fideszes elnöke sajtótájékoztatóján.

Nyomuk veszett a botrányos kvótáknak

A magyar kormány másfél hete jelentette be, hogy újabb, szén-dioxid-kvóták eladásáról szóló szerződést írt alá. Az ügylet eltér a korábbi kvótaeladásoktól, és bár jogsértés nem történt, néhány nappal később a magyar kvóták miatt felfüggesztették az EU kvótakereskedelmi rendszerét. Megpróbáltuk feltérképezni, hogy hova vetődhettek a botrányt okozó magyar kvóták.

Leállítja a bizottság a kvótabizniszt

Felfüggeszti az Európai Bizottság a CER típusú és az ugyancsak kiotói kvótának számító ERU értékesítési lehetőségét az unió központi regisztrációs rendszerében. Az intézkedés egészen az új regisztrációs biztonsági elvek hatályba lépéséig érvényben lesz.

Bedöntöttük a kvótapiacot

Fel kellett függeszteni a szén-dioxid-kvóták kereskedelmét tegnap a két legnagyobb európai börzén a magyar kibocsátási egységek eladása miatt. Hazánk ugyanis eredetileg egy japán cég felé értékesített mintegy kétmillió tonnányi engedélyt, ám az visszajutott az uniós piacra. Márpedig ezt a típusú kvótát tilos visszajuttatni az európai kereskedőkhöz. A tranzakciót magyar részről egy három hónapja létező cég intézte.
Találatok: [10]  Oldalak:   1