language

Kulcsszavak:

kastély highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [149]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Orbán már a hatvanpusztai birtokon tartja a munkamegbeszéléseit egy korábbi magas rangú kormányhivatalnok szerint

Egy korábbi magas rangú kormányhivatalnok szerint Orbán Viktor már nemcsak hosszú hétvégéket tölt a családjával a 13 hektáros hatvanpusztai birtokon, de rendszeresen ott fogad kormánytagokat, fideszes politikusokat, illetve üzletembereket – írja a VSquare hírlevele.

Gyorsan eltűnik a Balaton-felvidékről Rákay Philipék megbukott vállalkozása

A kormánymédia és Varga Judit is mindent megtett annak érdekében, hogy jól menjen Rákay Philipék hegymagasi étterme, de bukás lett a vége. Megindult a folyamatos veszteséget termelő cég végelszámolása.

A tanösvény lezárva, kilátó már nincs

A tanösvény lezárva, kilátó már nincs, pedig évekkel ezelőtt több száz millió forintos uniós támogatásból épültek meg a Hajdúságban. Le van zárva a tanösvény, a hozzá tartozó kilátó pedig már rég nem áll a Hajdúságban. Ezek – más, közeli beruházásokkal együtt – összesen 373 millió forint uniós támogatásból épültek 2014-ben. A Hortobágyi Nemzeti Park szerint elkorhadtak és balesetveszélyessé váltak a pallóösvény faépítményei, ezért zárták le azt. Ugyanebből a pályázati pénzből a határ túloldalán, a romániai Bihardiószegen mai napig működik interaktív kiállítás.

Válság ide vagy oda, a NER-média és a hatalomközeli celebek 2022-ben is kaszáltak

A 2022-es gazdasági visszaesést még az államhoz közel álló cégek is megérezték, a kormányközeli kommunikációs vállalatok és hírességek azonban még a tavalyi évet is masszív bevételekkel zárták.

Minden állami tulajdonú kastély magánkézbe adható lenne a benne lévő a képekkel és bútorokkal együtt,

Nemcsak az ingatlant, de a benne lévő bútorokat vagy festményeket is ingyen megkaphatják azok, akik sikerrel pályáznak az állami kastélyok tulajdonjogára. Ráadásul csak azokat az épületeket kell majd továbbra is közcélra használni, amelyekben az átadáskor működik például múzeum. A Momentum szerint több kastélyt szándékosan zárhattak be, hogy magáncélra használhassák majd azokat az új tulajdonosaik.

Alig egy hónap múlva bármelyik állami tulajdonú kastély ingyenesen magánkézbe adható lesz

Ezt tartalmazza a Lázár János vezette minisztérium törvényjavaslata. Korábban 12 kastély privatizálásáról volt szó, a mostani szövegben viszont már semmilyen korlát nincs. A miniszter korábban azzal indokolta az ötletet, hogy az állam nem elég jó gazdája a kastélyoknak. A Momentum minden érintett kastélynál ellenállást szervez, mert szerintük a kormány „haveroknak játssza át a milliárdos közvagyont”.

Városligeti NER-beszerzések: minden forintot a megfelelő zsebbe ültetnek

Az a cég újíthatja fel a városligeti KRESZ parkot 1,2 milliárd forintból, amelyik a lebontásra ítélt hatvani kerékpáros kalandparkot is építette uniós pénzből. A Ligetvédők szerint a társadalmi egyeztetés megint elmaradt.

Tovább csúszik a geszti kastély felújítása, de azt sem tudni, mi lesz a sorsa

Lázár János győzelmi jelentésbe csomagolva ismerte el, hogy csúszik a geszti Tisza-kastély felújítása, de az sem egyértelmű, hogy mire fogják használni, ha elkészül.

L. Simon László ragaszkodik hozzá, hogy a kastélyok állami kézben maradjanak

Ragaszkodnak ahhoz, hogy a nemzeti vagyon részét képező kastélyok állami kézben maradjanak – ezt írta a Nemzeti Múzeum főigazgatója a kormánypárti Mandinerben megjelent írásában. L. Simon László szerint csak így garantálható a műemlékek és a műtárgyak biztonsága. A 12 kastély privatizálását tervező Építési Minisztérium nem reagált a főigazgató szavaira. A Momentum akár helyi népszavazással akadályozná meg a tervet.

Új megvilágításba kerülhet Orbán tanácsadójának lemondása egy Facebook-poszt nyomán

Maróth Miklós egy nappal azután távozott az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat éléről, hogy a szervezethez tartozó Agrártudományi Kutatóközpontban járt a kormányszóvivő és egy befolyásos fideszes parlamenti képviselő.
Találatok: [149]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>