language

Intézmények:

Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány highlight_off
Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. highlight_off

Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány

Az alapítvány a régió műemléki védelemben nem részesülő, de magyar vonatkozásban jelentős kultúrális-történelmi értékkel bíró épületek védelmére jött létre. Kuratóriumi elnöke Magyar Levente, kuratóriumi tagjai Jákli Gergely, Kiss-Parciu Péter, Pacsay-Tomassich Orsolya és Virág Zsolt.

Az alapítvány tulajdonába került a MANEVI Zrt. és a Comitatus-Energia összesen közel 16 milliárd forint értékű részvénye, illetve számos egyéb állami vagyonelem, köztük a kormány által 9 millió euróért vásárolt lendvai wellnesskomplexummal.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Rejtett privatizáció: 2021-ben több ezermilliárdos vagyon került az államtól a kormánypárti alapítványokhoz

2021-ben a rendszerváltáskori privatizációhoz mérhető nemzeti vagyont adott ki az állam kezéből az Orbán-kormány. A több ezermilliárdos összértékűre becsülhető vagyontárgyakat ingyen kapták meg nagyrészt Fidesz-közeli figurák által vezetett vagyonkezelő alapítványok, amelyek ettől kezdve rendelkezhetnek a magyar egyetemek mintegy 70 százalékával, a legfontosabb országos kulturális intézményekkel, prémium ingatlanokkal, kastélyokkal, valamint milliárdos vállalati részvényekkel. A kétharmados törvénymódosítással a kormányközeli hálózat befolyását a korábbi állami vagyon felett egy jövő évi ellenzéki győzelem esetén is biztosították.
Találatok: [1]  Oldalak:   1