Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó (KAF) Zrt. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [3]  Oldalak:   1

Milliárdok a semmire: “előbújnak” az állami vagyon legnagyobb pénznyelői

Titkos üzleti hitelek, milliárdos veszteségek, 3 millió forintos havi fizetések semmit nem végző állami cégnél – erről is szólt az állami vagyongazdálkodás 2016-ban. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a napokban végre nyilvánosságra hozta tavalyi beszámolóját. Az állami vagyonkezelésről készült üzleti jelentést a Ernst& Young csak korlátozó megjegyzésekkel fogadta el, részint mert nem tekinthetett bele a külső vagyonkezelők vagyonnyilvántartásaiba de „figyelemfelhívásban” szóvá tette, hogy az állami vagyon körében folyó – közelebbről meg nem nevezett – nyomozások számviteli hatása még nem meghatározható.

Milliárdos veszteséget halmozott fel az állami cég, ami évek óta nem csinál semmit

Fennállásának második évében nagy dolgokat ért el az állam egyik legfurább cége, a Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó Zrt., avagy a KAF Zrt. Ez volt az a cég, amelyről tavaly novemberben azt írtuk, hogy több milliárd forintból nem csinál semmit. Most kijött a cég 2016-os beszámolója, amiben az elköltött milliárdok is látszanak, meg az is, hogy ehhez képest elég keveset tett le a cég az asztalra. A KAF Zrt. 2016-ban 1,24 milliárd forintos veszteséget könyvelt el, több mint 800 millió forinttal többet, mint egy évvel korábban.

Az állami cég, ahol évek óta nem csinálnak semmit

Százmilliókat költöttek rá a pénzünkből, de lassan két éve nem csinálnak semmit. És most úgy tűnik, egy darabig még nem is nagyon fognak. Az állami tulajdonú KAF – vagy hosszabb nevén Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó Zrt. – nem egy különösebben ismert szervezet, de nem is nagyon hagytak neki teret a bemutatkozásra.
Találatok: [3]  Oldalak:   1