Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Medcenter Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Milliárdokat talicskázhatnak ki évente az egészségügyből orvosi üzleti körök

2009-ben, az aprófalvas Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az egészségügyi intézmények centralizációja mellett döntöttek és egy gigaholding formájában olvasztották egybe az addigra gazdasági társasággá alakult kórházakat és rendelőintézeteket. Az akkor még erős szocialista fellegvárnak számító Nyíregyházán megalakult holding élére Kiss Zoltán Tamás került. A cég működése azonban hamar botrányba fulladt. 2012-ben Kiss már a rendőrség őrizetében várta a vele szembeni büntetőeljárás megindulását különböző közbeszerzési visszaélések miatt. Végül jogerősen 2017-ben ítélték az egykori orvos-cégvezért három évre.

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a BAZ megyei kórházban

A Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást folytat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház és a Medcenter Kft. között kötött szerződések miatt – erősítette meg információnkat az ORFK sajtóosztálya. Ahogy lenni szokott, a folyamatban lévő nyomozásról nem közöltek részleteket.

Egy békemenetes kórházigazgató felmentésének különös története

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma több mint egy hete nem hajlandó megerősíteni, hogy felmentették a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház főigazgatóját, pedig azóta már az egészségügyért felelős államtitkár is bejelentette, hogy új feladatot szánnak Csiba Gábornak. A menesztett főigazgató hiába lépdelt a békemenet első sorában, eltávolították a miskolci Fideszből, és bár egy felfüggesztést már túlélt, a milliárdos korrupciógyanú és a sorozatos botrányok után végleg mennie kell a megyei kórház éléről.

Sorra privatizálják egészségügyi intézményeiket a fideszes önkormányzatok

Miközben a Fidesz országos politikusai minden fronton az egészségügy magánosítása ellen küzdenek, a legnagyobb ellenzéki párt helyi szervezetei egymás után adják magánkézbe a helyi kórházak és szakrendelők üzemeltetését.
Találatok: [4]  Oldalak:   1